Κλείσιμο

Στο αρχείο ο φάκελος Novartis και για τον Αντώνη Σαμαρά

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της Novartis για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μετά από δύο και πλέον χρόνια από τότε που έφθασε η σχετική δικογραφία στη Βουλή.

Η αρχειοθέτηση έγινε με πράξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Σημειώνεται πως τόσο για τον κ. Σαμαρά, όσο και για τους λοιπούς πολιτικούς τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση δεν προέκυψε τίποτα από όσα οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν καταθέσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει μηνύσεις κατά όλων εκείνων που μετείχαν στην ενοχοποίηση του χωρίς στοιχεία.

Έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι είναι αποφασισμένος η έρευνα να φθάσει ως το τέλος και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ιθύνοντες της ενοχοποίησης του.

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό ’δωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η υπόθεση έχει ήδη αρχειοθετηθεί για τους κυρίους Βενιζέλο, Πικραμένο, Σαλμά, Λυκουρέτζο και Κουτρουμάνη. Σε εξηγήσεις έχει κληθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς και γι αυτόν να έχουν προκύψει στοιχεία για χρηματισμό ή για άλλες ενέργειες.

Δηλώσεις Σαμαρά- Πέτσα


«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis» τόνισε σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την απόφαση της κας Τουλουπάκη να μπει στο αρχείο η υπόθεση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην  ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφερόμενος στην απόφαση της κας Τουλουπάκη να μπει στο αρχείο η υπόθεση Σαμαρά για τη Novartis είπε «ότι δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο η σκευωρία εκείνων που νόμιζαν πως ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης ευθυνών. Απαντώντας στο ερώτημα αν θα αποδοθούν ευθύνες σε δικαστικούς είπε πως το θέμα το ερευνά η δικαιοσύνη.

 
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου