Κλείσιμο

Συμβουλευτικός προς το Δημόσιο ο ρόλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Αμιγώς συμβουλευτικός προς το ελληνικό δημόσιο, αποσαφήνισε ο Υπουργός Επικρατείας ότι,  θα είναι ρόλος των μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τη διοργάνωση του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, επικεφαλής της οποίας ανακοινώθηκε χθες ότι θα είναι η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.
 
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στα προειδοποιητικά πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αποφυγή «φιέστας», διαβεβαίωσε ότι τον τελικό λόγο για τον τρόπο εορτασμού θα λάβει η κυβέρνηση και φυσικά η Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της επιτροπής θα εργαστούν αμισθί και η εγκατάστασή τους θα γίνει στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, ιδιοκτησίας του δημοσίου, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός κορβανάς.
 
«Η Επιτροπή αυτή δεν θα λάβει αποφάσεις, για το που θα κινηθεί ο εορτασμός της χώρας. Δεν έχει λειτουργική αρμοδιότητα η Επιτροπή. Είναι μία επιτροπή συμβουλευτική του Πρωθυπουργού και του ελληνικού δημοσίου, που θα κάνει προτάσεις για τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν. Η τελική επιλογή ανήκει στην κυβέρνηση και τη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος στη Βουλή.
 
Νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχε επισημάνει δηκτικά, ότι οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού τα χρόνια της κρίσης δεν επιτρέπουν «φιέστες» και σπατάλη δημόσιου χρήματος. 

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά