Προανακριτική για τον εαυτό του, αντί για άρση ασυλίας, απαιτεί ο Πολάκης

Τον παλιό εαυτό του, του «αψύ Σφακιανού» θυμήθηκε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος προκάλεσε ανοιχτά για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του και δημόσια συζήτηση στην Ολομέλεια, προκειμένου να διερευνηθεί η έγκληση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για καταγραφή της τηλεφωνικής τους συνομιλίας χωρίς την έγκρισή του και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην Πρόεδρο των Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Οι δύο υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή προ μηνών, και η συζήτησή τους, για να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, έχει προγραμματιστεί για τις 10 αύριο Τετάρτη το πρωί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας εξόργισε ως φαίνεται τον κ. Πολάκη, ο οποίος με δήλωσή του on camera, προκάλεσε για τη συγκέντρωση 30 υπογραφών και την κατάθεση αιτήματος για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον ίδιο, έναντι της διαδικασίας άρσης ασυλίας, καθώς όπως ανέφερε όταν φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα που του καταλογίζουν κατείχε την υπουργική ιδιότητα.  

Ο ίδιος άλλωστε επέμεινε στις καταγγελίες περί «συμμορίας ΚΕΕΛΠΝΟ» και ευνοϊκής μεταχείρισης της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα από τον Οργανισμό, ενώ εξαπέλυσε και νέα πυρά κατά της Δικαιοσύνης για τους ρυθμούς της.

«Πρώτον “καλώς τα τα παιδιά”. Δεύτερον, απαιτώ όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή που δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής Προανακριτικής Επιτροπής. Όπου εκεί θα τα πούμε όλα. Τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη και με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει, έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων που έχουμε στείλει», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά