Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Αποκρούστε ρουσφέτια. Δεν θα δεχθώ κενά έδρανα

«Στόχος μας είναι η νέα βουλή να είναι η καλύτερη της μεταπολίτευσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στη μάχη κατά του λαϊκισμού που δεν τελείωσε» με την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης στις 10.30 και όταν δέκα λεπτά αργότερα ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών οι βουλευτές του σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν τον πρωθυπουργό τους για αρκετή ώρα.

Η αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ήταν ασφυκτικά γεμάτη κάτι που σημείωσε κατά την είσοδό του ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας: «δεν χωράμε, αυτό είναι ευχάριστο». Μεταξύ των βουλευτών παρευρίσκονταν και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ διαθέτει 158 βουλευτές, μία από τις ισχυρότερες ΚΟ της μεταπολίτευσης και μία κοινοβουλευτική δύναμη που είναι η μεγαλύτερη την τελευταία δεκαετία. «62 στελέχη μας εκλέγονται για πρώτη φορά, καλωσήρθατε. Κάποια στελέχη προέρχονται από όμορες πολιτικές δυνάμεις και σηματοδοτούν την διεύρυνση της παράταξης, ενώ 39 συνάδελφοι είναι τριαντάρηδες. Θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στο κοινοβούλιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγαλύτερο εύρος επαγγελματικής εκπροσώπησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι αν και ο προσανατολισμός μας είναι περισσότερο η πράξη και λιγότερο τα λόγια ωστόσο ο λόγος όπως και η πράξη θα πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος. Στόχος ανέφερε είναι να υπηρετήσουμε την δημοκρατία με μία νέα ποιότητα που θα την καθιστά αποτελεσματικότερη.

«Η ψήφος της 7ης Ιουλίου ήταν απάντηση στη δημαγωγία και αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του κοινοβουλίου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών του για να συνεχίσει: «η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει τελειώσει, το δηλητήριο έχει ποτίσει οριζόντια τα πολιτικά κόμματα. Θα τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα με όπλο την επιχειρηματολογία μας στην Βουλή και την αλήθεια στην κοινωνία...Στη Βουλή αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια των εκπροσώπων του και στην κοινωνία αναδεικνύοντας το ψέμα των εκφραστών του....Στόχος είναι η νέα βουλή να γίνει η καλύτερη της μεταπολίτευσης και τον τόνο πρέπει να τον δώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι οι δύο φάροι της δράσης μας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες. Θα δίνουμε το παρών και στη ολομέλεια και στις επιτροπές της Βουλής...Να μην ξαναδούμε κενά έδρανα. Παράλληλα θα πρέπει να μεταφέρουμε τα μηνύματα των εκλογέων μας των τοπικών κοινωνιών που μας εξέλεξαν». Υπογράμμισε προς τους βουλευτές του ότι «η προσωπική συμπεριφορά του καθενός είναι δημόσιο υπόδειγμα, ο καθένας είναι ο καθρέφτης της παράταξης»και τους ζήτησε βουλευτές να δίνουν μάχη κατά του λαϊκισμού καθημερινά στην κοινωνία αποκρούοντας τα ρουσφέτια και την λαϊκίστικη συνθηματολογία.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στον νέο πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι «στο πρόσωπο του Κώστα Τασούλα αναγνωρίστηκε το ήθος και η αξία. Το ρεκόρ όμως της διακομματικής του αποδοχής ενέχει και την συμβολή της δικής μας παράταξης στον κοινοβουλευτισμό». Ανέφερε ακόμη ότι η συνέπεια και η εργατικότητα επιβραβεύονται και μία νέα ποιότητα μπορεί να επικρατήσει στην δημόσια ζωή. Απευθυνόμενος προς τους νέους βουλευτές είπε «Βουλεύομαι σημαίνει σκέπτομαι και στην κοινοβουλευτική ζωή νομοθετώ. Η βουλευτική ιδιότητα δεν είναι αυτόνομη πρόκληση, το κοινοβούλιο είναι ένα μεγάλο σχολείο... Το βήμα του κοινοβουλίου είναι ένα βαρύ βήμα, αλλά είναι και ένα βήμα που επιβραβεύει την ποιότητα, τους χαμηλούς τόνους την καλή προετοιμασία».

Κλείνοντας είπε ότι «μας περιμένει πολλή δουλειά».

Ομόφωνα ο Σταύρος Καλαφάτης νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον «καλό συνάδελφο, δυναμικό, αλλά και έμπειρο, τον Σταύρο Καλαφάτη».

Ο παλαιότερος βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Τραγάκης πρότεινε να μην στηθεί κάλπη για την εκλογή του κ. Καλαφάτη, αλλά να εκλεγεί ομόφωνα και δια βοής όπως και έγινε.

Ο κ. Καλαφάτης που πήρε αμέσως μετά τον λόγο ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κόμματος, καλωσόρισε τους νέους βουλευτές που εκφράζουν την ανανέωση, ενώ συνεχάρη και τους παλαιότερους που εκφράζουν την εμπειρία σε μία δημιουργική σύνθεση.

Οι Έλληνες ανέθεσαν σε εμάς την ιστορική επιταγή για την ανάταξη της πατρίδας, είπε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι είναι χρέος μας να συγκροτήσουμε μία πειθαρχημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνδυάζει την επιχειρηματολογία με την κοινοβουλευτική τόλμη. Στόχος μας κατέληξε να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.

 
Πηγή: skai.gr