Πολιτική κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο του Φλώρου από την φυλακή

Πολιτική σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αναστολή ποινής υπό όρους του Αριστείδη Φλώρου, που είναι το κεντρικό πρόσωπο την υπόθεση Energa και έχει καταδικαστεί σε 21 έτη κάθειρξη.

Η ΝΔ ανακοίνωσε πως η αναστολή της ποινής του Φλώρου οφείλεται στον νέο Ποινικό Κώδικα που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Το κυβερνών κόμμα επαναβεβαιώνει πως θα αναθεωρήσει όλα τα προβληματικά άρθρα του Κώδικα «τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκε άμεσα, επιχειρώντας να συνδέσει τον διευθυντή γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, με την δραστηριότητα του Φλωρού και καταγγέλλοντας άδικη απόδοση προβλημάτων στον Ποινικό Κώδικα.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου διερωτάται εάν ο κ. Δημητριάδης «έφτιαξε τις offshore τις οικογένειας Φλώρου», και εάν γνωρίζει ποιοι δικηγόροι επισκέπτονταν τον κατάδικο στην φυλακή.

Οι ισχυρισμοί της ΝΔ και των φίλα προσκείμενων Μέσων της πως ο κ. Φλώρος αποφυλακίστηκε με το νέο Ποινικό Κώδικα και για αυτό ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αβάσιμοι, είναι αστείο […] Είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» που είχε υποσχεθεί η ΝΔ» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr