Χατζηδάκης: Στα όρια το δίκτυο ρεύματος, το μεσημέρι λύση στην Χαλκιδική

Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα βρίσκεται στα «όριά του» και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μπλακ-άουτ σε διάφορα τμήματα της επικράτειας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισε ότι δεν θέλει να κινδυνολογήσει κι ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά διευκρίνισε ότι το σύστημα πάσχει από γενικότερη παραμέληση.

Ανέφερε ενδεικτικά πως σε νησιά όπως η Κρήτη και η Ρόδος ήδη χρησιμοποιούνται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ώστε να καλυφθούν οι ανεπάρκειες στην παροχή ρεύματος.

Ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πάντως όσον αφορά την Χαλκιδική. Ανέφερε ότι έως το μεσημέρι ή λίγες ώρες αργότερα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της περιοχής, δύο μέρες μετά την κακοκαιρία που στοίχισε την ζωή σε επτά ανθρώπους.

Σημείωσε πως αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μικροδιακοπές στην παροχή, όμως η λύση έχει δρομολογηθεί.

Νωρίτερα ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Αποσαφήνισε πάντως ότι έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Χαλκιδικής με εξαίρεση το «πόδι» της Κασσάνδρας που κατέρρευσαν οι πυλώνες της ΔΕΗ.

Συμπλήρωσε ότι το οδικό δίκτυο έχει αποκατασταθεί έκτος από το τμήμα Νέα Μουδανιά - Κασσάνδρα, όπου κατέρρευσαν οι πυλώνες της ΔΕΗ.

Όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι στόχος είναι η διάσωση της επιχείρησης και του προσωπικού της, εάν είναι δυνατόν δίχως την αύξηση των τιμολογίων.

Διευκρίνισε πάντως πως υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για την επιχείρηση.
Πηγή: skai.gr