ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει μέρα για χάσιμο-Έδωσε φακέλους στους υπουργούς Vid

Στους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, τις οδηγίες προς τους υπουργούς αλλά και τις αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης αναφέρθηκε στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 
Στους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, τις οδηγίες προς τους υπουργούς αλλά και τις αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης αναφέρθηκε στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει από εμάς έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης. Καθιερώνουμε κανόνες συνεργασίας. Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο γι’ αυτό αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Παρακολουθούμε την εφαρμογή του νόμου δεν τον ψηφίζουμε απλά για να δούμε τις αστοχίες. Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο αλλά και με την συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε για όσα λέμε αλλά και για όσα εκπέμπουμε. Δεν πρέπει να δείξουμε ότι αποτελούμε ένα άλλο παράδειγμα πολιτικού ήθους. Η κυβέρνηση και κάθε υπουργείο αποκτούν το στρατηγικό τους σχέδιο». 

«Κερδίσαμε την μάχη των ιδεών για μία καλύτερη αυτοδύναμη Ελλάδα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κάτω από ένα όραμα ελπίδας και προκοπής. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι στη συνέχεια τα υπουργικά συμβούλια θα συνεδριάζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στην Βουλή προκειμένου να υπάρχει συμβολικά και η μετατόπιση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας. Στα υπουργικά συμβούλια θα συμμετέχουν μόνο οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί, όπου θα συζητούν ελεύθερα και χωρίς κάμερα. 

«Συνεδριάσεις για συντονισμό και δράση και όχι ευκαιρία για επικοινωνία και για εντυπώσεις. Από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν ασύμμετρο πόλεμο που όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες. Την αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε. Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία βλέπει την διαφορά από προηγούμενες κυβερνήσεις. Άλλωστε αυτό σηματοδοτεί και η σύνθεση μας», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Σήμερα θα παραλάβετε έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο και της εκκρεμότητες. Μαζί το πρόγραμμα δράσης μέχρι τον Δεκέμβριο και ειδικό έντυπο για τις προτάσεις και τις σκέψεις σας ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Δεν έκρυψα ποτέ προεκλογικά την φιλοδοξία μου αυτή η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Και ο πρώτος που αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ», σημείωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 18 Ιουλίου θα ψηφίσει για πρόεδρο της των Κώστα Τασούλα, τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις και το βράδυ της 22ας Ιουλίου η κυβέρνηση θα λάβει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

«Καταφέραμε και πετύχαμε το κεντρικό μας στόχο που ήταν η αυτοδυναμία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις όπου αυτό είναι εφικτό. Θέλω να σας συγχαρώ για τους τρόπο που χειριστήκατε τις παραδόσεις-παραλαβές στα υπουργεία σας. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε γέφυρες όχι για να υψώσουμε τείχη», είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει να φέρει στην Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά το φορολογικό νομοσχέδιο στην Βουλή με τις μειώσεις φόρων. Παράλληλα ετοιμάζεται για την τοποθέτηση των νέων προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. 

«Πριν από λίγες  ημέρες ο λαός μας εμπιστεύθηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τόλμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αντίπαλοι μας είναι μόνο οι δυσκολίες και γι’ αυτό σας καλώ να σηκώσουμε το μανίκια. Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλη μία κυβέρνηση σαν τις προηγούμενες αλλά ότι θα είμαστε πραγματικά μία άλλη κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Οι 12 κεντρικές στρατηγικές επιλογές που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:  

1.Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες δουλειές
2.Αξία στην ακίνητη περιουσία
3.Ασφάλεια στον πολίτη, την πόλη και την χώρα
4.Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο
5.Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων 
6.Ποιοτική δημόσια υγεία για όλους Έλληνες
7.Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων
8.Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης
9.Βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος
10.Ένα σύγχρονο ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη
11.Ένα νέο μοντέλο πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής
12.Μία ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει 
Προσωρινή αναστολή του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει η κυβέρνηση
Η ΝΔ έχει δεσμευτεί για αναθεώρηση διατάξεων του Κώδικα, αλλά πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της...
17.07.2019, 21:49
Μητσοτάκης: Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις (ΦΩΤΟ)
Σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα και ευχαρίστησε...
17.07.2019, 19:58
Το δεύτερο κύμα 24 γραμματέων στα υπουργεία - ποιοι είναι
Ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί των συνολικά 52 γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων.
17.07.2019, 17:18
Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Καραμανλή
Kατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις
17.07.2019, 14:11
Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Θα στηρίξω «σοβαρή» μείωση στόχων για τα πρωτογενή
Ο κ. Ρέγκλινγκ ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία,
17.07.2019, 13:58
Μαυρωτάς στον ΣΚΑΪ : Παραιτήθηκα από αντιπρόεδρος Ποταμιού, παραμένω μέλος
Είπε επίσης ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν επιφυλακτικός -όταν τον ενημέρωσε- που αποδέχθηκε την θέση του...
17.07.2019, 13:40
Πολάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δράσει παντού, και στη Βουλή και στους δρόμους
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δράσει ως μαχητική αντιπολίτευση, απέναντι σε κάθε φιλελεύθερο μέτρο. Παντού, και στη Βουλή και...
17.07.2019, 12:58
Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την επιλογή Τσουβάλα στη ΓΓ. Δημόσιας Τάξης
Τι ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
17.07.2019, 11:30
Ορκίστηκε η νέα Βουλή
112 οι νέοι βουλευτές στην εθνική αντιπροσωπεία - Το απόγευμα του Σαββάτου εκκινεί η τριήμερη διαδικασία της...
17.07.2019, 10:49
Γερμανικός Τύπος: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα το επταετές ομόλογο
Στην έκδοση του επταετούς ομολόγου οκτώ ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές αναφέρονται δημοσιεύματα του...
17.07.2019, 08:53

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.