Τσιάρας: Θα κρατήσουμε τη δικαιοσύνη σε περιβάλλον απόλυτης ανεξαρτησίας

Πυλώνα της δημοκρατίας χαρακτήρισε τη δικαιοσύνη ο νέος υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της δικαιοσύνης από τον απερχόμενο υπουργό Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς το έργο της απερχόμενης κυβέρνησης.

Ο νέος υπουργός ανέφερε ότι "η δικαιοσύνη είναι μεγάλο ζητούμενο για το σύνολο των πολιτών με τα γνωστά προβλήματα, πανσπερμία νομοθεσίας, καθυστερήσεις στην απόδοση της και πολλά άλλα,  που εμποδίζουν τόσο τους πολίτες να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους αλλά αφορά και κρίσιμα θέματα, όπως η ανάπτυξη της χώρας και οι επενδύσεις".

Ο κ. Τσιάρας, πρόσθεσε ότι η δικαιοσύνη "δεν είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων", και επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση "θα κρατήσει τη δικαιοσύνη σε περιβάλλον απόλυτης ανεξαρτησίας με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών" ενώ τέλος ανέφερε, ότι όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για θεσμικές αλλαγές, όπως οι κώδικες και λοιπά, θα δρομολογηθούν.
 
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Δημήτριος Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ανέφερε ότι "δεν ήρθαμε για να μηδενίσουμε έργο που έχει γίνει" για να προσθέσει, ότι θα "γίνουν αλλαγές όπου απαιτούνται με ψυχραιμία και νηφαλιότητα".
 
Ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι "προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε προβλήματα που άφησε η κρίση και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της δικαιοσύνης".

Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στο έργο του τονίζοντας, ότι το υπουργείο διαθέτει πλεόνασμα 40 εκατ. ευρώ, ενώ προέβη σε αναφορές για το νομοθετικό έργο, τους νέους κώδικες, άλλα νομοθετήματα που είναι έτοιμα, αλλά και στο έργο του υπουργείου στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους υπουργούς και πρόσθεσε ότι "οι δικαστές και οι εισαγγελείς να συνεχίσουν να λειτουργούν μετριοπάθεια, επιείκεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης".

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου - skai.gr