Κλείσιμο

Σκληρή αντιπαράθεση Αχτσιόγλου - Χατζηδάκη στον ΣΚΑΪ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η κ. Αχτσιόγλου κατηγόρησε την ΝΔ πως δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις όσον αφορά το σχέδιό της για ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως η πρόταση της Πειραιώς προβλέπει τρεις πυλώνες: Εθνική σύνταξη για όλους, επαγγελματικά Ταμεία και ιδιωτικό τομέα.

Η πρώην υπουργός Εργασίας σχολίασε πως το μοντέλο των τριών πυλώνων υφίσταται από το 2002, όμως ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε πως η ΝΔ θέλει να δώσει δικαίωμα επιλογής στους νεαρούς εργαζόμενος στον πυλώνα των επαγγελματικών Ταμείων, ώστε να μπορούν να συγκροτήσουν έναν «κουμπαρά» σε βάθος χρόνου.

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε πως οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μεταξύ 2010 και 2014, είναι υπεύθυνες για το 85% των φόρων, και υπεραμύνθηκε των δημοσιονομικών πολιτικών της Κουμουνδούρου, λέγοντας πως όταν βρίσκεσαι σε Μνημόνιο δεν μπορείς να μειώσεις φόρους.

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για μείωση των στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και υπογράμμισε πως μετά την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακολουθήσει στρατηγική μείωσης των φορολογικών βαρών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αντέτεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβαρύνει την χώρα με βαριές δημοσιονομικές δεσμεύσεις έως το 2060 και έχει «κόψει» τις επενδύσεις, άρα δεν έχει δικαίωμα να «κουνά το δάχτυλο».

Προσέθεσε πως η ΝΔ υπόσχεται λίγα και μπορεί να τα εφαρμόσει όλα, και συνεπώς αφού αποδείξει στους εταίρους ότι είναι κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα διεκδικήσει χαλάρωση στόχων, διότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να είναι σε «λουρί».
Πηγή: skai.gr