Μητσοτάκης: Άνδρο ανομίας οι φυλακές, θα πάνε στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Οι φυλακές θα μεταφερθούν άμεσα στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εάν η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει στις εκλογές, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγονται σήμερα τα σωφρονιστικά καταστήματα, αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση, και τόνισε πως οι φυλακές έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας.

Πέραν των φυλακών, στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα μεταφερθούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς η ευθύνη για την πολιτική ασφάλειας δεν πρέπει να είναι κατακερματισμένη, είπε.

Σε ό,τι αφορά την δημοσιονομική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ σχεδιάζει να ζητήσει πιστοληπτική γραμμή από τους Ευρωπαίους. «Όχι, δεν υφίσταται κανένα [τέτοιο] ζήτημα», υπογράμμισε.

Επισήμανε πως «πρόθεσή» του είναι να διατηρηθεί το 13ο επίδομα σύνταξης που έλαβαν φέτος οι συνταξιούχοι, διευκρινίζοντας πάντως πως θα πρέπει να επιτευχθεί και ο στόχος οικονομικής ανάπτυξης με ρυθμό 4%.

Εξέφρασε ωστόσο την βεβαιότητα πως το ΑΕΠ θα αυξηθεί με την επιθυμητή ταχύτητα και συνεπώς όλες οι καταβολές θα συνεχιστούν κανονικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το μήνυμά του πως μία ισχυρή πλειοψηφία της ΝΔ στην επόμενη Βουλή θα διασφαλίσει την σταθερότητα στην χώρα.

Επισήμανε εκ νέου πως εάν δεν είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης θα οδηγηθούμε σε επαναληπτικές κάλπες όπου θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής.
Πηγή: skai.gr