Κλείσιμο

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την άποψη Παπαδημητρίου περί πιστοληπτικής γραμμής

Αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών  προκάλεσε η προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου και υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ώστε να διευκολυνθεί ο φθηνός δανεισμός της χώρας αλλά και η προοπτική συμμετοχής της στον επόμενο γύρο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που είναι πιθανό να αποφασιστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή τη  δήλωση κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν γνωρίζει ότι η πιστοληπτική γραμμή συνεπάγεται νέο μνημόνιο, όπως και «ότι τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, δεν έχουμε ιδέα εάν έχει καταλάβει η ΝΔ:
Α) Τι είναι, πώς αποκτήθηκε και ποια είναι η χρησιμότητα του "μαξιλαριού ασφαλείας".
Β) Τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι όρους περιλαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή».
Καταλήγει δε, πως «τέτοια σταθερότητα απόψεων και αποφασιστικότητα από τη ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου».

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Παπαδημητρίου διευκρίνισε ότι οι απόψεις του συνιστούν προσωπικές θέσεις κι όχι επίσημες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας: «Ένας από τους πολλούς λόγους που στηρίζω τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι για να μπορώ να εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις μου χωρίς φόβο. Διαχρονικά λοιπόν πιστεύω και υποστηρίζω ότι το «μαξιλάρι» του Τσίπρα ήταν και είναι η χειρότερη λύση. Αντιθέτως, η άμεση αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ανοίγει δρόμο για φθηνό χρήμα, ένταξη στη νομισματική χρηματοδότηση της ΕΚΤ και ταχεία ανάπτυξη. Προφανώς και η πιστοληπτική δεν ήταν και δεν είναι θέση της ΝΔ. Τα περί νέου μνημονίου είναι απλώς ανοησίες αυτών που τα έκαναν θάλασσα».


Η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου της Σοφίας Ζαχαράκη στην ΕΡΤ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ΝΔ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πιστοληπτική γραμμής: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής ο Παπαδημητρίου μπορεί να εκφράζει τα σενάρια που υπήρχαν πέρυσι στο δημόσιο διάλογο, εμείς είμαστε σαφείς δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής στήριξης αλλά ούτε και χρήσης για τα κόκκινα δάνεια. Για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχουμε δικό μας σχέδιο το σχέδιο δεύτερη ευκαιρία και 120 δόσεις βελτιωμένες όπως τις έχουμε παρουσιάσει».
Πηγή: skai.gr