Κλείσιμο

Τσίπρας: Ιστορική μέρα σήμερα - Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Επένδυση Εθνικής και Γεωπολιτικής Σημασίας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την σημερινή υπογραφή της Σύμβασης με την ΕΧΧΟΝ ΜΟΒΙL, την ΤOTAL και τα Ελληνικά Πετρέλαια για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Ο κύριος Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα και έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία.

Όπως είπε, εντός των επόμενων τεσσάρων ετών θα ξέρουμε τι είδους κοιτάσματα υπάρχουν και ποιες είναι οι δυνατότητες αξιοποίησής τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Αγωγό East Med, η κατασκευή του οποίου, όπως είπε, ξεκινά, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τη χώρα μας η πολυδιάστατη πολιτική συνεργασιών με χώρες της περιοχής. 

Ο κύριος Τσίπρας τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή μας και πρόσθεσε ότι ο ρόλος της Ελλάδας είναι ο ρόλος μιας άγκυρας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. 

Παρόντες στην τελετή υπογραφής της Σύμβασης ήταν και οι Πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Ο αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι οι αμερικανοί επενδυτές θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται το επόμενο διάστημα στην περιοχή ενώ ο πρέσβης της Γαλλίας υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη συμφωνία.

Πηγή: skai.gr