Μητσοτάκης κατά Ρουβίκωνα: Τα γκρουπούσκουλα θα τελειώσουν στις 8 Ιουλίου

Την επίθεση στην κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου από τους αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα καταδίκασε κατά την ομιλία του στην Ελευσίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ξεκινάω την ομιλία μου καταδικάζοντας απερίφραστα την πρωτοφανή επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη γνωστή αναρχική ομάδα. Οι πολιτικές απροκάλυπτης ανοχής σε διάφορα γκρουπούσκουλα που προσβάλλουν τη Δημοκρατία μας, θα τελειώσουν στις 8 Ιουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, αναρτώντας την αναφορά του και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
 

 


Οικονομία 

Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε εξάλλου στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης. Αυτοί που φεύγουν επέβαλλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη, είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης. Δεσμεύτηκε δε, ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020. Επίσης εξήγγειλε άμεση χορήγηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες μέσω άμεσης αύξησης στο ένα δισ. ευρώ του προϋπολογισμού και επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018 για στήριξη των οικογενειών. Τμήμα του σχεδίου είναι η χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες , το οποίο θα λαμβάνουν οι γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Επίσης, μίλησε για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.

Η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης. Αποσαφήνισε επίσης εκ νέου ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της επταήμερης λειτουργίας των επιχειρήσεων, όχι της επταήμερης εργασίας. 

Επίθεση σε Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας, είπε και σημείωσε "μια φορά ψεύτης , πάντα ψεύτης". Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας ψηφίσουν όχι με την καρδιά, αλλά με το μυαλό» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Για να μην ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις μέρες του δημοψηφίσματος του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή εντολή.

Η Δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς θέλουμε μια ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων.