«Λεφτά υπάρχουν»; Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ατζέντης του πολιτευτή Καρύδα! vid

Ένα αντισυμβατικό τρόπο για να σατιρίσει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών Φώτης Καρύδας στο πρωτότυπο προεκλογικό του σποτ.

Στο σενάριο του σποτ, ο Φώτης Καρύδας είναι ένας νέος υποψήφιος βουλευτής που πηγαίνει σε ένα μεγάλο γραφείο επικοινωνίας, το «Βουλευτόραμα». Εκεί, συναντά τον Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος υποδύεται τον διάσημο επικοινωνιολόγο Διονύση Γκόρτσο!
 
Ο κ. Γκόρτσος, που αναλαμβάνει προσωπικά τον άπειρο πολιτευτή, προτείνει συγκεκριμένο look πολιτικού και τον προτρέπει να χρησιμοποιήσει συνθήματα όπως: «Λεφτά υπάρχουν», «Θα σκίσουμε το μνημόνιο», «Θα λύσουμε το Βορειοκορεατικό» και άλλα όμοια, σατιρίζοντας έτσι την παροχολογία και το είδος της επικοινωνίας που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στις προηγούμενες εκλογές.



Ο επικοινωνιολόγος Γκόρτσος εκνευρίζεται από την αφέλεια του υποψήφιου βουλευτή που αναρωτιέται αν είναι αναγκαίο να πει ψέματα.
 
Ο Φώτης Καρύδας απαντά με ειλικρίνεια στον επικοινωνιολόγο Γκόρτσο προκαλώντας του κατάπληξη: «Είμαι αυτοδημιούργητος. Δούλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ…. Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν ιδέες για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τηρώ τον λόγο μου και πιστεύω πως η κοινωνία αλλάζει με πράξεις και κοινή λογική. Γι’ αυτό θα με ψηφίσουν. Κατάλαβες;».
 
Ασπρόμαυρη λήψη που παραπέμπει σε παλιά ελληνική ταινία και αναφορές σε ένα πολιτικό σκηνικό που πλέον δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Στη συνέχεια το σποτ γίνεται έγχρωμο, για να εκφράσει τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Το σποτ του Φώτη Καρύδα έχει ήδη γίνει viral από χρήστες των social media.