Τσίπρας σε Ερντογάν: Η Τουρκία να σταματήσει εδώ, θα υπάρξει σοβαρό τίμημα

«Η Τουρκία να σταματήσει εδώ...  Όποιος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα έχει συνέπειες. Θα υπάρξει τίμημα, και μάλιστα σοβαρό, τόσο στις ευρωτουρκικές σχέσεις, όσο και στην ειρήνη και στη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή» διεμήνυσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Όπως τόνισε στο μήνυμά του στον τούρκο πρόεδρο, «επιζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

«Ο έλληνας πρωθυπουργός δε λέει "κάποια πράγματα". Μιλάει τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, της λογικής, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας. Δεν μιλάει μόνος του... έχει στο πλευρό του την ΕΕ» επισήμανε ο κ. Τσίπρας μιλώντας από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.   
 

«Η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο και το αναφαίρετο δικαίωμά της να αξιοποιεί τον ορυκτό της πλούτο εντός της ΑΟΖ» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το μήνυμα είναι σαφές: «Δεν έχει νόημα η τακτική ανέξοδης και ατελέσφορης κλιμάκωσης της έντασης από την Τουρκία». 

«Το μήνυμα είναι σαφές και δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης ανέξοδης και αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα, αλλά αδυναμίας. Όλοι ξέρουν ότι είναι ένδειξη αδυναμίας, και καλό θα ήταν αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ» παρατήρησε.

Υπογράμμισε ακόμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας είναι αξιόπιστες και έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας. Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, το ανθρώπινο δυναμικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων είναι η κινητήριος δύναμη και πολλαπλασιαστής ισχύος της Ελλάδας.

Πηγή: skai.gr