Βαρουφάκης: Ιδέα του Φλαμπουράρη οι ανοησίες για «ντου» στο νομισματοκοπείο

Στην αποκάλυψη ότι εμπνευστής της ιδέας για το «ντου» στο νομισματοκοπείο και τη δημιουργία ενός εθνικού νομίσματος ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και όχι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της παράταξης ΜέΡΑ24, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ποντίκι» ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι «η ιδέα ήταν του Φλαμπουράρη. Δεν ήταν του Παναγιώτη», πρόσθεσε ωστόσο ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορήθηκε αργότερα για αυτό και εκείνος το αποδέχτηκε, λέγοντας «ναι, εγώ το έκανα».

«Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημείωσε ότι εκείνος τους σεβάστηκε απολύτως και ήταν πολύ συντροφικός μαζί τους, ωστόσο εκείνοι ήταν πολύ επιθετικοί απέναντί του. 

Εκτίμησε μάλιστα ότι σε προσωπικό επίπεδο οι περισσότεροι είδαν τα πράγματα από τη δική του πλευρά και τόνισε ότι εκείνοι διαφωνούσαν, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ποτέ δεν συγκρούστηκε μαζί τους, παρά το γεγονός ότι διαφωνούσε με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.

«Δεν με ενδιαφέρει αν είναι νόμιμη ή δεν είναι. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν πληρώνεις. Κάθισε τώρα να δεις, κάνε λογιστικό έλεγχο κι αν είναι επονείδιστο ή αν είναι επαχθές το χρέος… Δεν με ενδιαφέρει, βαριέμαι. Και μου λένε «εσύ δέχθηκες» τη «νομιμότητα» του χρέους. Μα είναι η γνώμη μου; Και η General Motors το δέχτηκε… Μπορούμε να προχωρήσουμε, παιδιά; Υπάρχει δικαστήριο για να πας να πεις το δίκιο σου ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο; Σε ποιο δικαστήριο, έλεγα στη Ζωή, θα πας; Αλλά το έλεγα φιλικά. Πήγα στην Επιτροπή και κατέθεσα με την ψυχή μου για να το σεβαστώ όλο αυτό» τόνισε και αποκάλυψε μάλιστα ότι «με τη Ζωή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση στο τέλος».

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι ήταν πάντα αρνητικός απέναντί του ενώ εκείνος ήταν πάντα συντροφικός μαζί του. Κάνει μάλιστα επίκληση στο βιβλίο του, όπου όπως λέει, δεν αναφέρεται πουθενά αρνητικά γι’ αυτόν. 

«Αυτός με βρίζει καθημερινά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί αρνητικά. Και μάλιστα τον έχω «αθωώσει» ουσιαστικά και για το νομισματοκοπείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι η «ερημοποίηση εντός ευρώ είναι ακόμα χειρότερη από το Grexit» και υποστήριξε πως ο οικονομολόγος Γιώργος Χουλιαράκης ήταν υπάλληλος της Τρόικα «Μου το είχε πει ο ίδιος» αποκάλυψε και υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή «η χώρα βρίσκεται στο τέταρτο και χειρότερο μνημόνιο».

Τόνισε μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται «μοντέλο Λετονίας για την Ελλάδα».

Για το ΜέΡΑ25 έθεσε ως στόχο του την ανατροπή της μνημονιακής διαδικασίας και υπογράμμισε ότι ο ίδιος ζητά «ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα για τη χώρα».

Πηγή: skai.gr