Βαρουφάκης Όχι στη στήριξη ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ - Η διαφορά του 10% δεν καλύπτεται

"Ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που εφαρμόζει το 4ο μνημόνιο δεν θα δώσουμε ποτέ" ξεκαθάρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο News 24/7.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, σημείωσε ότι αν μπει στη Βουλή, θα κάνει μονομέτωπο αγώνα εναντίον της νέας ρεβανσιστικής ολιγαρχίας που θέλει να στήσει η ΝΔ, όπως είπε, πάνω στα θεμέλια του 4ου μνημονίου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την εκτίμησή του, η διαφορά του 10% δεν θα καλυφθεί, και αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, επί 4 χρόνια ψήφιζαν νομοσχέδια με τα οποία στην ουσία διαφωνούσαν.

Όπως είπε "αυτό που γίνεται σήμερα είναι μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα από το 2015" κι εξήγησε ότι αυτό το μνημόνιο πάει μέχρι το 2060 και είναι το πιο επώδυνο από όλα".

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι το ΜΕΡΑ 25 μπαίνει στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν τις κοιτάζει. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει ψέματα στο λαό και τον Γιάννη Στουρνάρα ότι δεν δικαιούται να ομιλεί γιατί ο μισθός του εξαρτάται από το να εκφράζει την άποψη της τρόικας. Πάντως, για το πλεόνασμα 3,5% εξέφρασε την άποψη ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.