Μητσοτάκης: Αξιοκρατία και αξιολόγηση αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μου

«Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μου» τόνισε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αχαΐα και την Ηλεία. 

Είναι ανάγκη, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τον Πύργο, να αποκαταστήσουμε «τις αξίες τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως χώρα, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε: Την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία. Διότι χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία. Αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος. Μόνο η ανάπτυξη, η γενναία ανάπτυξη, η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία. Αυτές τις αξίες, λοιπόν, οι οποίες δεν είναι μόνο ταυτισμένες με την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτισμένες με τον ίδιο τον τόπο μας, εμείς θα τις υπερασπιστούμε». 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που προσδίδει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πρωτογενή τομέα για την ελληνική οικονομία. Επαίνεσε μάλιστα όσους κάνουν ανάλογες επιχειρηματικές προσπάθειες χαρακτηρίζοντάς τους «διαφημιστές της Ελλάδας», ενώ υποστήριξε ότι με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή, το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο. 
 
Υπογράμμισε πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του ιδίου είναι να εκλεγούν προκειμένου να εφαρμόσουν το τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρει την ανάπτυξη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης. «Δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ  βρέθηκε στα Κρέστενα, όπου μίλησε σε φίλους του κόμματος παρουσία και του Δημάρχου της πόλης. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της ανάπτυξης η οποία εκτός των άλλων θα οδηγήσει και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. «Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει πλούτο, ο πλούτος αυτός θα μας βοηθήσει να έχουμε αρκετά έσοδα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερο το κοινωνικό κράτος και να στηρίξουμε τους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.