Μητσοτάκης: Αν ψηφίσετε ΝΔ δεν θα νιώσετε τύψεις, ότι η ψήφος πήγε χαμένη

Άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους των κομμάτων που βρίσκονται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν θα κατέβουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έκανε σήμερα από την Αρχαία Ολυμπία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτές τις τρεισήμισι εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να πείσουμε και τους αμφιταλαντευόμενους συμπολίτες μας, και είναι πολλοί εδώ στην Ηλεία, που πολιτικά τοποθετούνται σε κόμματα, τα οποία μπορεί να βρίσκονται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια από αυτά δεν θα κατέβουν καν στις εκλογές, να τους πούμε ότι σήμερα η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη επιλογή που δεν θα αισθάνεστε καμία τύψη ότι η ψήφος σας μπορεί να πήγε χαμένη, είναι η επιλογή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στη Ηλεία, από την Αρχαία Ολυμπία, όπου ξεναγήθηκε στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια περπάτησε στον κεντρικό δρόμο, όπου συνομίλησε με πολλούς καταστηματάρχες.

Aκολούθως σταμάτησε σε μία καφετέρια όπου τον περίμεναν στελέχη της ΝΔ.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία, επισημαίνοντας τα εξής:

«Χαίρομαι που ξεκινώ σήμερα την περιοδεία μου στο νομό Ηλείας από την Αρχαία Ολυμπία, αυτόν τον τόσο σπουδαίο τόπο, έναν τόπο, ο οποίος είναι ταυτισμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, έναν τόπο που πρέπει να αναδειχθεί σε μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, όχι μόνο της Ολυμπίας, όχι μόνο της Ηλείας, όχι μόνο της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και ολόκληρης της χώρας».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι «το σύνθημα με το οποίο θα πάμε στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, είναι ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα».

Μάλιστα, όπως εξήγησε, «δεν το διαλέξαμε τυχαία, γιατί αν δεν έχουμε ισχυρή ανάπτυξη, δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές και καλές θέσεις εργασίας, δεν θα μπορέσουν να δουλέψουν καλά όλα αυτά τα μαγαζιά στον εμπορικό δρόμο της Ολυμπίας, δεν θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω από το εξωτερικό τα παιδιά, τα οποία έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, δεν θα έχουμε αρκετά έσοδα για να στηρίξουμε τις συντάξεις, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «και εδώ στην Αρχαία Ολυμπία μπορούμε να κάνουμε πολλά και σπουδαία πράγματα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον νέο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Νεκτάριο Φαρμάκη».

Μένοντας στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «αποδείξαμε ότι και στις περιφερειακές εκλογές κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή και θα συνεργαστώ με το Νεκτάριο Φαρμάκη για να μπορέσουμε να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του ευλογημένου τόπου, ώστε να μην έχουμε μόνο 600.000 επισκέπτες στην Ολυμπία, αλλά πολλούς περισσότερους, οι οποίοι να μην έρχονται μόνο στον αρχαιολογικό χώρο και να φεύγουν, αλλά να αφήνουν και κάτι στην τοπική οικονομία».

«Και όλα αυτά», όπως πρόσθεσε, θα γίνουν από μία νέα κυβέρνηση, η οποία με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και με ειλικρίνεια θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της σήμερα η χώρα».

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές, είπε ότι «κλείνει ένας κύκλος, ένας κύκλος σχεδόν δεκαετίας και στις 7 Ιουλίου θα ψηφίσουμε για την Ελλάδα που θέλουμε και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τη στήριξη όλων σας θα κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και ξεκίνησε και στη Δυτική Ελλάδα και εδώ στην Ηλεία».

Απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ τους ζήτησε «από τώρα μέχρι και την 7η Ιουλίου να μην υπάρχει καμία επανάπαυση, διότι δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις, ψηφίζουν οι πολίτες στην κάλπη και η πολιτική αλλαγή θα ολοκληρωθεί μόνο εάν το βράδυ της 7ης Ιουλίου μου δώσετε μία ισχυρή εντολή για να μπορέσω να αλλάξω την Ελλάδα, για αυτό και κανείς δεν πρέπει να λείπει από αυτή την εκλογική αναμέτρηση».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «δεν θέλω λοιπόν καμία επανάπαυση, καμία χαλαρότητα, καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος» και συμπλήρωσε:

«Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο και είναι πάρα πολύ σημαντικό ο κομματικός μηχανισμός να είναι σε εγρήγορση και όλοι να πάμε να ψηφίσουμε».

Απευθύνθηκε επίσης στους νέους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «τους λέω πως πρώτα θα ψηφίσετε και μετά θα πάτε για μπάνιο, γιατί η ψήφος αυτή είναι σημαντική πρωτίστως για το μέλλον της νέας γενιάς».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε για την θερμή, όπως είπε, υποδοχή και πρόσθεσε:

«Θέλω να ξέρετε ότι η στήριξή σας, το χαμόγελό σας, η αγάπη σας μου δίνει δύναμη να συνεχίσω αυτό τον πολύ όμορφο αγώνα και εύχομαι πραγματικά με τη δική σας στήριξη να μπορέσω να επιστρέψω στην Αρχαία Ολυμπία τον Απρίλιο του 2020 για την αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με άλλη ιδιότητα, με αυτή του πρωθυπουργού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του στην Ηλεία, με επισκέψεις στο φράγμα Αλφειού, στον Πύργο, και στην Ανδραβίδα, ενώ το βράδυ θα επισκεφθεί το Αίγιο.