Το μήνυμα Τσίπρα και το παρασκήνιο της απολογίας Χριστοδουλοπούλου

Μήνυμα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως συμπεριφορές που εκθέτουν ηθικά το κόμμα δεν θα γίνονται ανεκτές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, υπό την σκιά της παραδοχής της Τασίας Χριστοδουλοπούλου πως χρησιμοποίησε γνωριμίες ώστε να πετύχει την μετάταξη της κόρης της στην Βουλή από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως πρέπει να επιδεικνύεται «μηδενική ανοχή» σε συμπεριφορές που είναι «ξένες» στις αρχές και τις αξίες της παράταξης και της αριστεράς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η υπόθεση Χριστοδουλοπούλου έφερε την Κουμουνδούρου σε δεινή θέση επικοινωνιακά, καθώς την στιγμή που ήθελε να προτάξει το πρόγραμμά του και την ακύρωση μείωσης του αφορολόγητου η προσοχή των πολιτών στράφηκε στην τακτοποίηση ημετέρων.

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες η όλη υπόθεση των μετατάξεων οδήγησε χθες σε έντονες επαφές ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο της Βουλής και εν τέλει την ίδια την κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η πρώτη κίνηση έγινε από το γραφείο του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Βούτση και, σε υψηλούς τόνους, του διατύπωσε την δυσαρέσκειά του για την κ. Χριστοδουλοπούλου και τις μετατάξεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να συνομιλήσει προσωπικά με τον κ. Τσίπρα. Η πρώτη κλήση δεν απαντήθηκε, διότι ο πρωθυπουργός μιλούσε στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Στην δεύτερη προσπάθεια η κ. Χριστοδουλοπούλου κατάφερε να μιλήσει στον κ. Τσίπρα, στον οποίο υποσχέθηκε πως δεν θα είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η περιθωριοποίηση της κ. Χριστοδουλοπούλου ήταν μονόδρομος πολιτικά, δεδομένης της συμπεριφοράς της αλλά και της αποδυνάμωσής της στο εσωτερική της παράταξης.
Πηγή: skai.gr