Tσιρώνης: Θα καταψηφίσουμε με το Δημαρά το άρθρο 336 για το βιασμό εκτός...

Έτοιμοι να καταψηφίσουν το αμφιλεγόμενο άρθρο 336 του νέου Ποινικού Κώδικα για το βιασμό είναι οι προσκείμενοι στους Οικολόγους Πράσινους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο βάσει του οποίου ο βιασμός εξακολουθεί να ορίζεται με βάση τη βία, και όχι με βάση την απουσία συναίνεσης.

«Δεν δεχόμαστε να ψηφίσουμε
οποιαδήποτε άλλη διάταξη που δεν είναι αυτού του χαρακτήρα. Δεν δεχόμαστε κλιμάκωση επειδή ο βιασμός γίνεται με  απειλή... Ο βιασμός καταστρέφει ζωές, καταστρέφει ψυχές και ανθρώπινη αξιοπρέπεια» επισήμανε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνης. Δεν μπορούμε, συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιληφθούμε πόσο ειδεχθής είναι αυτή η πράξη όταν δεν υπάρχει συναίνεση; 

«Παρακαλώ τον Υπουργό να ξαναδεί τη νομοτεχνική βελτίωση και να εντάξει τη συναίνεση» σημείωσε, με τον Μιχάλη Καλογήρου να υπόσχεται βελτίωση από τα υπουργικά έδρανα.

Σημειώνεται ότι και άλλοι
βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν σοβαρές ενστάσεις για το επίμαχο άρθρο του νέου Ποινικού Κώδικα που αφορά το βιασμό, μεταξύ των οποίων η Αννέτα Καββαδία και η Μαρία Θελερίτη.