Στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, Αμυράς, Αράχωβα και Καιρίδης

Τρεις υποψήφιους ευρωβουλευτές που θα είναι υποψήφιοι και στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε η ΝΔ. Τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές θα δώσουν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα, η Τόνια Αράχωβα που επελέγη από το μητρώο στελεχών, στην Αιτωλοακαρνανία, και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών.

Και τα τρία πρόσωπα σηματοδοτούν με την υποψηφιότητά τους το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΝΔ..

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά των τριών υποψηφίων:


Γιώργος Αμυράς

Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς.  Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβα την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησα τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής μου στη συμφωνία των Πρεσπών.


Τόνια Αράχωβα 

 Γεννήθηκα στην Αθήνα, έχω πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά,  στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ. Η Διδακτορική μου διατριβή έχει ως θέμα "Στρατηγικές για την Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος". Έχω διατελέσει για τρια χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος της οποίας είμαι στέλεχος. Από το 1995 ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκα μέλος του GoverningBoardτης Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA)  στη Χάγη. Είμαι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLAInternationalLibrariesMarketingAward. Aπό το 2007 έως το 2010 διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είμαι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.


 Δημήτρης Καιρίδης 

Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο FletcherSchool, στο πανεπιστήμιο Tuftsτης Βοστώνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο FletcherSchoolκαι σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Από το 2002, διευθύνω τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας», γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2009, ίδρυσα τoδίκτυο προβληματισμού και δράσης «NavarinoNetwork» στη Θεσσαλονίκη.Τα τελευταία χρόνια είμαι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action24 και αρθρογραφώ στο διαδίκτυο, γιατί πιστεύω στην ανάγκη του δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα.

 
Πηγή: skai.gr