Και παράταση συμβασιούχων των Δήμων προεκλογικά... μέσω Αζερμπαϊτζάν

Την παράταση της διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της πολυσυζητημένης προκήρυξης 3Κ/2018 και απασχολείται προσωρινά στους Δήμους, προβλέπει τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην κύρωση της διακρατικής συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η παράταση ισχύει από τη λήξη των συμβάσεων του εν λόγω προσωπικού μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας των διοριστέων στις αντίστοιχες θέσεις – σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης – και κατ’ ανώτατο όριο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2019.

Ως επιχείρημα της παράτασης, στην αιτιολογική έκθεση, επισημαίνεται η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των ανταποδοτικών υπηρεσιών των ΟΤΑ στο μεταβατικό διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση όλων των διοικητικών διαδικασιών διορισμού.

Η έκθεση του ΓΛΚ πάντως αδυνατεί να υπολογίσει την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την εν λόγω ρύθμιση, καθώς όπως σημειώνεται θα εξαρτηθεί από τον αριθμό και τη διάρκεια παράτασης των συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη αφορά 8.166 μόνιμες θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών Δήμων, την οποία είχε κάνει «σημαία» ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Η εν λόγω τροπολογία θεωρείται βέβαιο ότι θα ερμηνευθεί από την αντιπολίτευση ως νέα προσπάθεια της κυβέρνησης για άντληση ψήφων προεκλογικά.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά