ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Πατούλης: Θα βάλουμε τέλος σε μια περίοδο απραξίας και παρακμής

"Καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα με στόχο να το θέσουμε σε εφαρμογή, από τη πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε την διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας"

 
«Θα βάλουμε τέλος σε μια περίοδο απραξίας και παρακμής», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας έχει η κ. Δούρου. «Οφείλει, λοιπόν, το επόμενο διάστημα να φροντίσει, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος» σημειώνει, καταλήγοντας: «Αν πιστεύει ότι μπορούμε να τη βοηθήσουμε, είμαστε πρόθυμοι να συνεργασθούμε».

Η συνέντευξη του κ. Πατούλη αναλυτικά 

Ερ: Τι σηματοδοτεί για εσάς, προσωπικά, η χθεσινή σας νίκη; 

Απ: Το ποσοστό που μας έδωσαν οι πολίτες της Αττικής την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή μας τιμά. Είμαστε αποφασισμένοι να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Με αίσθημα ευθύνης και έχοντας επίγνωση της κατάστασης, εγώ και οι συνεργάτες μου, θα εργαστούμε σκληρά για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Θα βάλουμε τέλος σε μια περίοδο απραξίας και παρακμής και θα προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι.

Ερ: Πότε θα αρχίσετε να εργάζεσθε για την Περιφέρεια Αττικής και ποιες θα είναι οι πρώτες σας κινήσεις; 

Απ: Εργαζόμαστε για την Αττική από την πρώτη στιγμή που πήραμε την απόφαση να διεκδικήσουμε την περιφέρεια. Από τότε, μέχρι και σήμερα, επισκεφθήκαμε όλες τις περιοχές της Αττικής, ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορούν να διαμορφωθούν.

Καταρτίσαμε ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα με στόχο να το θέσουμε σε εφαρμογή, από τη πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε την διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Μέχρι την 1η Σεπτέμβρη που αναλαμβάνουμε επίσημα, μεσολαβεί ένα διάστημα το οποίο θα αξιοποιήσουμε για να προετοιμαστούμε, να ενημερωθούμε και να διαμορφώσουμε το πλάνο, με βάση το οποίο θα πορευθούμε για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική μας.

Ερ: Η κ. Δούρου, χθες το βράδυ, είπε ότι σας κάλεσε τηλεφωνικά και δεν της απαντήσατε και ότι σας καλεί να συζητήσετε τα θέματα της περιφέρειας Αττικής. Τι απαντάτε; 


Απ: Πληροφορήθηκα και εγώ ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί μου η κ. Δούρου. Δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί της, γιατί προφανώς την ώρα που με κάλεσε, βρισκόμουν στο εκλογικό μου κέντρο και έκανα δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σας διαβεβαιώ ότι θα επικοινωνήσω άμεσα μαζί της, προκειμένου να συναντηθούμε και να ενημερωθώ για όλα τα ζητήματα της περιφέρειας. Από πλευράς μου είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ με όλες τις παρατάξεις, πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, για να πάμε την Αττική μπροστά.

Να σημειώσω όμως ότι η θητεία της κ. Δούρου λήγει στις 31 Αυγούστου. Ως τότε έχει την απόλυτη ευθύνη για τη διαχείριση των ζητημάτων της Περιφέρειας Αττικής. Οφείλει, λοιπόν, το επόμενο διάστημα να φροντίσει να μην επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος που μας πλήγωσαν. Αν πιστεύει ότι μπορούμε να την βοηθήσουμε, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε.

Ερ: Με την εκλογική διαδικασία του «Κλεισθένη», η παράταξή σας κατέχει μόλις 38 από τις 101 έδρες του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δηλαδή ελέγχετε το 38% του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αν και φημίζεστε για την ικανότητά σας να διαμορφώνετε συμμαχίες, πόσο εύκολο θα είναι να διοικήσετε, πραγματικά, την περιφέρεια;

Απ: Θεωρώ ότι κοινό σημείο αναφοράς, όσων διεκδικήσαμε την περιφέρεια Αττικής, είναι να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μέσα από συνεργασία και συνεννόηση. Χθες δεν νίκησε μόνον η παράταξη Νέα Αρχή, νίκησε η ενότητα. Όπως θα διαπιστώσετε το επόμενο διάστημα, θα γκρεμίσουμε στην πράξη τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας.

Όλες τις σημαντικές αποφάσεις που έχω λάβει, σε όσες θέσεις ευθύνης υπηρέτησα μέχρι σήμερα, ήταν αποφάσεις που έτυχαν ευρείας πλειοψηφίας. Είναι στο DNA μου η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας. Με προτεραιότητα, την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής θεωρώ ότι οι συνυποψήφιοι μου θα δεχθούν να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων πάνω στις οποίες θα κινηθούμε.

 
Πολιτική κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο του Φλώρου από την φυλακή
Το κύριο πρόσωπο πίσω από το σκάνδαλο Energa έλαβε αναστολή ποινής.
16.07.2019, 16:01
Βούτσης: Θα αγωνίζομαι κι ως πρώην ΠτΒ στη Βουλή με την Αριστερά
Την τελευταία του συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πριν αποχωρήσει από το αξίωμα του Πρόεδρου...
16.07.2019, 14:27
Τσίπρας: Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ - Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου
Στη θέση του διευθυντή της ΚΟ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με αναπληρωτή τον...
16.07.2019, 12:51
Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό - Η νίκη Μητσοτάκη ήττα του λαϊκισμού
«Χρειάζονται νόμιμες οδοί για να φτάνει στην Ευρώπη όποιος δικαιούται άσυλο με ασφαλή τρόπο», δηλώνει ο...
16.07.2019, 09:03
Γερμανόφωνος Τύπος: Τα χειρότερα πέρασαν, ο Μητσοτάκης θέλει περισσότερα
«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται την πολιτική αλλαγή» και «εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως...
16.07.2019, 08:42
Με Σίσι και Γκουαϊδό συνομίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι και τον Χουάν...
15.07.2019, 19:04
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά
Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό...
15.07.2019, 19:03
Το σχέδιο Τσίπρα για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι νέοι «λοχαγοί»
Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το στίγμα του για μια ακόμη φορά σε ότι αφορά την ειλημμένη του απόφαση και το σχέδιο...
15.07.2019, 17:18
Έξι δράσεις στη μεταναστευτική πολιτική μετά τη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
Στη σύσκεψη ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, πάντα σε στενή συνεργασία και με την τεχνική...
15.07.2019, 13:42
Γεραπετρίτης: Θα επιλέξουμε αξιοκρατικά τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης
Αναφερόμενος εξάλλου στην αλλαγή του εκλογικού νομού ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι είναι ακόμη νωρίς...
15.07.2019, 13:16

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.