Δημοτικές εκλογές: Τα «κάστρα» του ΣΥΡΙΖΑ που άντεξαν και αυτά που χάθηκαν

Άλλαξαν τελικά χέρια τέσσερις από τους οκτώ δήµους στην Περιφέρεια Αττικής οι οποίοι διοικούνταν από δηµοτικές αρχές υποστηριζόµενες από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δήµους όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε στον β' γύρο. 

Στον Δήµο Αγίας Παρασκευής, ο νυν δήµαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με ποσοστό 44,28% ηττήθηκε από τον Βασίλη Ζορµπά, ο οποίος επικράτησε µε ποσοστό 55,72%.

Με 54 ψήφους διαφορά και ποσοστό 50,11% κέρδισε ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Γιάννης Γκίκας αφήνοντας πίσω τον εκλεκτό της Κουμουνδούρου για τον νυν δήμο του Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα ο οποίος έλαβε το 49,89% των ψήφων.

Στον Δήµο Ζωγράφου υπερίσχυσε της νυν δηµάρχου Σταµατίας Καφατσάκη-Βλάχου, η οποία υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Β. Θώδας, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, µε ποσοστό 51,05% έναντι 48,95%.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο νυν δήμαρχος Αριστ. Βασιλόπουλου με ποσοστό 44,78% ηττήθηκε από τον Ιωάννη Βούρο, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 55,2%.

Οι δήμοι του ΣΥΡΙΖΑ που άντεξαν

Ανανέωσε τη θητεία του ο δήµαρχος Χαλανδρίου Σίµος Ρούσσος επικρατώντας µε ποσοστό 52,58%, έναντι του αντιπάλου του Γ. Κουράση, ο οποίος συγκέντρωνε ποσοστό 47,42%.

Στον Βύρωνα ο υποστηριζόµενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Άκης Κατωπόδης διατήρησε τα ηνία του δήµου µε ποσοστό 50,37% έναντι του Χρ. Γώγου της Ν?, ο οποίος συγκέντρωσε το 49,63% των ψήφων.

Στον Δήµο Κερατσινίου - Δραπετσώνας ο Χρ. Βρεττάκος επικράτησε άνετα µε ποσοστό 66,82% του αντιπάλου του Παν. Διαλινάκη που συγκέντρωσε το 33,18% των ψήφων. 

Στο Πέραµα ο νυν δήµαρχος Ιωάννης Λαγουδάκης διατήρησε τα ηνία στον δήµο µε ποσοστό 54,11% έναντι του αντιπάλου του, Ιωάννη Λαγουδάκου, που συγκέντρωσε το 45,89% των ψήφων.



Δείτε live τα αποτελέσματα που δίνει η Singular Logic:



Πηγή: skai.gr