Καθαρή νίκη της ΝΔ στις Περιφέρειες – ο χάρτης που βάφτηκε μπλε

Νίκη των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας και στις επτά Περιφέρειες που κρίνονται σήμερα καταδεικνύουν τα έως τώρα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, που σημαίνει πως με τα υφιστάμενα δεδομένα η αξιωματική αντιπολίτευση επικρατεί σε δώδεκα από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας.

Οι μοναδικές περιφέρειες όπου το αποτέλεσμα παρέμεινε αμφίρροπο έως το βράδυ ήταν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Στερεά Ελλάδα.

Στην πρώτη περίπτωση ο Χρήστος Μέτιος νίκησε στο θρίλερ, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εξασφαλίζοντας στον β' γύρο ποσοστό 50,82% (122.154 ψήφους), έναντι του Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 49,18% (118.200 ψήφοι).

Στην Στερεά Ελλάδα, νέος περιφερειάρχης είναι ο Φάνης Σπανός, καθώς στο 100% της ενσωμάτωσης επικράτησε με 52,4% έναντι 47,6% του Απόστολου Γκλέτσου. Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε την ήττα του δηλώνοντας στήριξη στον κ. Σπανό. 

Η μοναδική Περιφέρεια όπου δεν επικράτησε η Πειραιώς είναι η Κρήτη, όπου επανεξελέγη την προηγούμενη Κυριακή ο Σταύρος Αρναουτάκης, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.

Στην Αττική, την πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας, ο Γιώργος Πατούλης αποσπά σχεδόν το 66% των ψήφων, με την καταμέτρηση να οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Xρήστος Μέτιος 51,59% (ΝΔ)

Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Πατούλης: 65,95% (ΝΔ)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης: 55,49% (ΝΔ)

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης: 55,35% (ΝΔ)

Περιφέρεια Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης: 57,10% (ΝΔ)

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Θωμάς Αγοραστός: 55,75% (ΝΔ)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα: 59,43% (ΝΔ)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικωστας: 62,03% (ΝΔ)

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος: 53,61% (ΝΔ)

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παναγιώτης Νίκας: 53,59% (ΝΔ)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός: 51,84% (ΝΔ)

Πηγή: skai.gr