ΣΥΡΙΖΑ: Στις εθνικές εκλογές το δίλημμα είναι πρόοδος ή μνημόνια

Στον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ήδη πίσω τους και το αρνητικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και θέτουν στους πολίτες το δίλημμα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου. 

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι  «το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος,  τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν». 

Εξάλλου, προσθέτουν, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του κυβερνώντος κόμματος, «στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά». 
Πηγή: skai.gr