Τσίπρας: Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους (VIDEO)

Προοδευτικούς υποψηφίους κόντρα στους εκπροσώπους της συντήρησης κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν στον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που ψήφισε στην Κυψέλη. 

«Σήμερα ψηφίζουμε για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες για τους Δήμους και τις Περιφέρειες μας σε ένα νέο τοπίο θεσμικό, όμως, στην Αυτοδιοίκηση όπου οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν μαζί με όσους εξελέγησαν ήδη από την προηγούμενη Κυριακή θα είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Να προσπαθήσουν να επιτεύξουν συγκλίσεις προγραμματικές, καθώς η νέα μεγάλη δημοκρατική θεσμική τομή του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο που θα είναι προς όφελος των πόλεων, των Δήμων των Περιφερειών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Διότι εξαναγκάζει τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες σε συναινέσεις, σε συνεννοήσεις για το καλό των τοπικών κοινωνιών και σε προγραμματικές συγκλίσεις. Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι οι εκλογές μας δεν είναι κρίσιμες γι’ αυτό και εγώ καλώ τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες σε όλες τις ανοιχτές αναμετρήσεις απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης. Δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες». 

Πηγή: skai.gr