Κλείσιμο

Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά μετά τον χωρισμό Βενιζέλου με ΚΙΝΑΛ

Να αξιοποιήσει το «διαζύγιο» του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στον απόηχο της ήττας με σχεδόν 9,5 μονάδες στις ευρωεκλογές, το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει πως οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ «επιβεβαιώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο όσων με πάθος επεδίωκαν την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» και να «αποκρύψουν» πως αυτό θα ισοδυναμούσε με «νίκη της δεξιάς».

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου
τονίζει πως τα «διλήμματα» στις εθνικές κάλπες θα είναι «αμείλικτα», υποστηρίζοντας πως οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ανάμεσα σε προοδευτική και συντηρητική διακυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσπαθήσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια να κερδίσει την δεξαμενή ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς. Την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε σε στελέχη του κόμματος πως πρέπει να θέσουν ακόμα πιο επιτακτικά το δίλημμα αριστερά ή δεξιά ενόψει των εκλογών του Ιουλίου.

Ο κ. Βενιζέλος νωρίτερα προανήγγειλε ότι δεν θα κατέβει με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές, αφότου η αρχηγός Φώφη Γεννηματά του έκανε γνωστό πως είχε επιλέξει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαμηνύσει το προηγούμενο διάστημα πως, μετά από δεκαετίες στην πολιτική, δεν ήταν διατεθειμένος να ριχθεί εκ νέου στην μάχη για τον σταυρό.

Κύκλοι του ΚΙΝΑΛ πάντως αναφέρουν πως το κόμμα έχει επιλέξει να συγκρουστεί μετωπικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησαν πως μετά το «διαζύγιο» η παράταξη θα μπορέσει να προσελκύσει δυσαρεστημένους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είχαν κινηθεί προς την Κουμουνδούρου.

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του έκανε λόγο για σχέδιο που μετατρέπει το ΚΙΝΑΛ σε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr