Πηγές ΠτΔ:Όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος θα μάθετε τι θα κάνει ο Πρόεδρος

Στην εντεινόμενη φημολογία για το εάν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα υπογράψει το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης τοποθετήθηκαν πηγές της Ηρώδου Αττικού.

Συγκεκριμένα, πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά από ερώτηση του ΑΜΠΕ για το τι θα πράξει ο κ. Παυλόπουλος όταν έρθει το Σχέδιο Διατάγματος υπογεγραμμένο από το υπουργικό Συμβούλιο, τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι «όταν έρθει το σχέδιο θα μάθετε τι θα κάνει ο ΠτΔ».

Όπως είναι γνωστό ό,τι πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα το κάνει μετά τις 30 Ιουνίου. Εάν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει τελικά το επίμαχο Προεδικό Διάταγμα η θητεία της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου. 

«Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πειραιώς.

«Η ΝΔ, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις» αναφέρει το Μαξίμου.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα κληθεί να υπογράψει το σχετικό Διάταγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία και μετά την 1η Ιουλίου και ως την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα κινηθεί τηρώντας τη συνταγματική τάξη.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ