ΝΔ: Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας (upd)

Για αντισυνταγματικούς διορισμούς στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ενόψει εκλογών κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.  

«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα. 
 
«Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει - κατά τρόπο απαράδεκτο - και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας» προσθέτει η Πειραιώς.

«Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Στην απόφασή του να προχωρήσει η ανάδειξη νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, επέμεινε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στην αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης φανερώνει βαριές πολιτικές σκοπιμότητες. Πάντως, κατά το Υπουργικό υπουργοί διεφώνησαν με την τακτική του πρωθυπουργού, με τον Στέργιο Πιτσιόρλα να ανακοινώνει την παραίτησή του από αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και την αποχώρησή του από την πολιτική.

Για αλαζονική και αντισυνταγματική συμπεριφορά, κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη ΝΔ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

"Η ΝΔ θέλει να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της τον ΠτΔ"

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται: "Η Νέα Δημοκρατία, αφού έπαιξε αντισυνταγματικά και αντιθεσμικά παιχνίδια, πλήττοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επιχειρεί τώρα να εμπλέξει στις μεθοδεύσεις της και το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας του να παραβεί τις συνταγματικές του υποχρεώσεις.

Η στάση της ΝΔ είναι πρωτοφανώς αλαζονική, αντισυνταγματική και επιβεβαιώνει ότι επιχειρεί μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς, που όμοιά της δεν έχει υπάρξει ποτέ στο μεταπολιτευτικό παρελθόν".