Κλείσιμο

Με δύο «γραμμές» στο εσωτερικό της η κυβέρνηση

Τον βηματισμό του αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, λίγο πριν ξεκινήσουν και πάλι οι συγκεντρώσεις του κόμματος στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες. 

Χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεδρίαση αναζητούσε επί 4,5 ώρες τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος. Στο τραπέζι τέθηκε πρόταση τα κόμματα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την επιλογή των προσώπων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης. 

Σε συνέχεια αυτής της πρότασης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία ζητά συναίνεση για την επιλογή του επόμενου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Φίλη να είναι ο μοναδικός που εξέφρασε την διαφωνία του στην Πολιτική Γραμματεία με τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη, ενώ άλλο στέλεχος μίλησε για τον πολιτικό χειρισμό που πρέπει να γίνει. 

Κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όλα τα στελέχη είχαν να πουν κάτι για  τα λάθη που έγιναν και για το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε σχέση με την επικοινωνιακή τακτική. Παράλληλα εξετάστηκε τι μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα και προσανατολίζονται στο να αλλάξουν κάποια πράγματα στην Κουμουνδούρου. 

Μάλιστα επικεντρώθηκαν και στις συμπεριφορές στελεχών που στοίχισαν στο κόμμα, για την διεύρυνση και ο τρόπος που έγινε, το πώς πρέπει να κινηθούν από εδώ και πέρα και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. 

Από εδώ και στο εξής αναμένεται να ξεκινήσουν πάλι συγκεντρώσεις με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται στο δρόμο και τις πλατείες προκειμένου να συσπειρώσουν το κόμμα.  

Πηγή: skai.gr