Επιμένει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη

Εμμένει η κυβέρνηση στην πρόθεσή της, να προχωρήσει σε επιλογή νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Οι αλλαγές στη δικαιοσύνη βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής πολύωρης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε πως η κυβέρνηση είναι κατοχυρωμένη για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη,  αλλά επισημάνθηκε  ότι χρειάζεται προσοχή στην πολιτική διαχείριση.  

Επί τάπητος τέθηκε η χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού ενόψει των εθνικών εκλογών, ενώ έγινε αναφορά και σε λανθασμένους χειρισμούς σε κύρια ζητήματα,  μεταξύ των οποίων  η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Υπήρξαν επίσης, επικρίσεις από ορισμένα στελέχη για την επικοινωνιακή διαχείριση χωρίς να αποκλείονται  αλλαγές, στην επικοινωνιακή τακτική του κόμματος. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και πρόταση η κυβέρνηση να στείλει πρόσκληση σε όλα τα κόμματα προκειμένου να κάνουν τις προτάσεις τους για τα πρόσωπα που προκρίνουν για τη Δικαιοσύνη.

Από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο μοναδικός που φέρεται να διαφώνησε μες τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ήταν ο Νίκος Φίλης, ο οποίος επισήμανε τις συνέπειες που θα προκαλέσει προεκλογικά μια τέτοια κίνηση στο κόμμα.

Πηγή: skai.gr