Βενιζέλος: Η κυβέρνηση εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη- Είναι σε πολιτικό σοκ

Επίθεση στην κυβέρνηση  για το θέμα της δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, ο κος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποίησε τη δικαιοσύνη , σημειώνοντας  παράλληλα ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικού σοκ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. 

«Δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της πολιτικής ήττας και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί.», εξέφρασε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθαιρέθηκε από τον ελληνικό λαό το βράδυ της Κυριακής και παρά την βούληση της αναγκάζεται να επισπεύσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον κο Βενιζέλο η κυβέρνηση μάλιστα αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται σε κρίση νομιμοποίησης ωστόσο όπως είπε θέλει να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο τους μοχλούς της εξουσίας. 

«Νομίζει πως έτσι θα προστατευτεί σε σχέση με πράγματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση χωρίς τον θώρακα της εξουσίας.», τόνισε.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την θέση πως κανονικά θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 37 και 38 και να πάμε μέσω μιας ταχύρρυθμης εφαρμογής των διαδικασιών αυτών σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση, ακριβώς διότι έχει ακόμη την πλειοψηφία.

Ωστόσο κατέληξε πως σημασία έχει να γίνουν οι εκλογές .

Παράλληλα, ο κος Βενιζέλος επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει τις αρμοδιότητες για αλλαγές στην δικαιοσύνη εφόσον η ίδια παραδέχτηκε δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαού.


Πηγή: skai.gr