Τζανακόπουλος: Η απόφαση Τσίπρα είναι για εκλογές στις 7 Ιουλίου

Στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν οριστικά οι πρόωρες εκλογές σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha", «η απόφαση του πρωθυπουργού είναι πράγματι, οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».

Όπως ανέφερε μιλώντας στον Αlpha ο κ. Τζανακόπουλος, «οι εκλογές θα γίνουν με την επίκληση εθνικού λόγου, συγκεκριμένα την αποφυγή διατάραξης της πορείας της οικονομίας από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής στις 10 Ιουνίου. 

Απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί επιλογής της 7ης Ιουλίου προκειμένου η κυβέρνηση να επιλέξει ηγεσία της αρεσκείας  στη δικαιοσύνη, αφήνοντας όμως σαφώς να εννοηθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο θα προχωρήσει στην οριστική επιλογή προέδρου και εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, καθώς όπως επισήμανε, «η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητες της και η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή». 

Κατέληξε πως σύμφωνα με το Σύνταγμα ο υπουργός Εσωτερικών θα αντικατασταθεί με υπηρεσιακό υπουργό.

"Καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα"
 

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Πηγή: skai.gr