Κλείσιμο

Το σχέδιο Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ευφορία επικρατεί, μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές, στο στρατόπεδο της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται ενωτικός και να ζητά δουλειά αντί για πανηγυρισμούς. 

Από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνεχείς επαφές και συσκέψεις με τα στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλειστή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τους τομεάρχες της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο από τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτό της δίνει άλλη δυναμική και στις συζητήσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες την επόμενη ημέρα. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ως πρώτο κόμμα το ΕΛΚ είναι αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει και την προεδρία της Κομισιόν.  

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα, είπε στους τομεάρχες του κόμματος ότι: Οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν όχι μόνο για τις τρεις βασικές δεσμεύσεις μας που είναι η μείωση της φορολογίας, οι νέες δουλειές και η ασφάλεια αλλά και για ένα άλλο ύφος και ήθος εξουσίας.

Παράλληλα έδωσε και το στίγμα που θα ακολουθήσει στις εθνικές εκλογές, καθώς φέρεται να σημείωσε ότι στην προεκλογική περίοδο η ΝΔ δεν θα μπει στον πειρασμό της παροχολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι: Δεν θα πλειοδοτήσουμε σε κάτι τέτοιο. Δεν θα αλλάξουμε τη στρατηγική μας.

Στις Βρυξέλλες με τον Μεϊμαράκη


Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει την Τρίτη στις Βρυξέλλες για την συνεδρίαση του ΕΛΚ και θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΝΔ υπάρχουν προτάσεις ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να προταθεί είτε για αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είτε για αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ.

Πηγή: skai.gr