Εισηγήσεις σε Τσίπρα για εκλογές στις 30 Ιουνίου

Εισηγήσεις για προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου έχει δεχτεί ο πρωθυπουργός από συνεργάτες του, μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις σημερινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η επίσημη εκτίμηση της Singular Logic, που χειρίζεται τα αποτελέσματα για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών, κάνει λόγο για νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά εννέα μονάδων.

Με την ενσωμάτωση στο 22,5% η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει το 33,3% της ψήφου, ενώ η Κουμουνδούρου έπεται με σχεδόν 24%.

Προεκλογικά ο πρωθυπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες το καλοκαίρι, εάν οι πολίτες δεν επιβραβεύσουν τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, τις πρώτες δύο ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες στελέχη της Κουμουνδούρου απέρριπταν το ενδεχόμενο εκλογών πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, τον Οκτώβριο,

Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ζήτησαν νωρίτερα άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Τρίτη δύναμη είναι το ΚΙΝΑΛ με 7,22%, ενώ το Κομουνιστικό Κόμμα ακολουθεί με 5,78%.

Η Χρυσή Αυγή εκτοπίζεται στην πέμπτη θέση καταλαμβάνοντας ποσοστό 4,81%. Το επίσης εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου μπαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο με 4.04%.

Στην κόψη του ορίου του τρία τοις εκατό βρίσκεται το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.
Πηγή: skai.gr