Μητσοτάκης: Ισχυρή αποδοκιμασία κυβέρνησης – Τσίπρα παραιτήσου και εκλογές

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εκλογών σε περιφέρειες και δήμους σηματοδοτούν ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης" επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

"Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Είναι φανερό ότι ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο χρόνος φαίνεται λίγος, άλλα είναι αρκετός για να προκαλέσει νέα ζημιά στη χώρα με νέες απειλές στην ελληνική οικονομία" επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, "η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν, αυτή είναι η μόνη καθαρή λύση, η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο".

"Στέκομαι απέναντί σας με απόλυτη επίγνωση της πατριωτικής μας ευθύνης. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αντλώ δύναμη από όσους μας τίμησαν. Αλλά σέβομαι και όσους πολίτες έκαναν άλλες επιλογή. Γιατί είμαι εδώ για να ενώσω και να βάλουμε την πατρίδας μας σε μία άλλη εποχή" πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτή η αλλαγή για την οποία μίλησα καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανέφερ, ήδη ξεκίνησε. Για ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

"Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ... Δεν περιμένει πανηγύρια, αλλά σκληρή δουλειά. Στην καρδιά μου δεν υπαρχουν πολλοί, δεν υπάρχουν λίγοι. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Από αύριο ξεκινώ ένα καινούργιο αγώνα. Θα γυρίσω και πάλι ολοκληρη την Ελλάδα για να πείσω όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία. Για να κάνουμε μαζί πραγματικότητα την ελπίδα που γεννιέται σήμερα σε μία πορεία αναγέννησης της χώρας από την οποία κανείς δεν περισσεύει" πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνεχάρη σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σημερινό αποτέλεσμα.

"Η παράταξη νίκησε, το δίκαιο νίκησε, η αλήθεια νίκησε, η Ελλάδα νίκησε. Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα" δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε μεταξύ άλλων: "Αύριο ξημερώνει μια καινούργια ημέρα η οποία θα είναι για όλους τους Έλληνες. Συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο που έδωσε αυτή τη μάχη. Έπρεπε για το καλό του τόπου να προχωρήσει έτσι η εξέλιξη των πραγμάτων". Ερωτηθείς αν πρέπει ο πρωθυπουργός να προχωρήσει άμεσα σε εθνικές εκλογές είπε: "Είναι καθαρό αυτό. Το είπε πολύ σωστά ο κ. Μητσοτάκης".

Τα συγχαρητήριά του για «τη μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ», έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντηθούν την Δευτέρα.


Πηγή: skai.gr