Κλείσιμο

Έκλεισαν οι κάλπες. Παράταση κατά περίπτωση από τον Άρειο Πάγο

Έκλεισαν στις 19:00 οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα ολόκληρης της χώρας μετά από μια διαδικασία η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις σημαδεύτηκε από προβλήματα, τόσο με μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν εμφανίστηκαν όσο και με ψηφοδέλτια που σε ορισμένα εκλογικά κέντρα απουσίαζαν παντελώς.

Οι φετινές Ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα καθώς το αποτέλεσμά τους αναμένεται να καθορίσει και το μέλλον των βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας.

Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένονται και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών καθώς και το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, καθώς παρατηρείται μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται να δοθεί από τη Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών περίπου στις 21:00 με 21:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με βάση τις εκτιμήσεις των exit polls, η ΝΔ συγκεντρώνει από 32 έως 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25% με 29%, το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 7% με 9%, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή 5% έως 7%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν 2,5% με 4,5%, ενώ Το Ποτάμι οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων καταγράφουν 1% με 2%.