Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ παλιό ΠΑΣΟΚ – Οι Ρουβίκωνες συμβάλλουν στην καταστολή

«Ενέργειες που όχι μονό δεν προσφέρουν τίποτα δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία» χαρακτήρισε την επίθεση στη Βουλή από το Ρουβίκωνα, και άλλες καταδρομικές επιθέσεις, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη.

«Μερικά παιδιά έχουν αυταπάτες, δεν έχουν καμία σχέση οι πράξεις αυτές με αντίσταση με δίκαιες διεκδικήσεις με δίκαιους αγώνες… Χρησιμοποιούνται για αποπροσανατολισμό από το διακύβευμα που είναι τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα κι αυτά πρέπει να συζητηθούν, κι όχι αυτά που μπαίνουν στην προεκλογική ατζέντα τις τελευταίες ήμερες. Δεν έχουν αντίκρισμα πρακτικό, συμβάλλουν στην καταστολή στους δίκαιους αγώνες και δίκαιες διεκδικήσεις στη λογική του ‘’νόμος και τάξη’’» σημείωσε ο γγ. του ΚΚΕ.

«Η περίπτωση του Κουφοντίνα έχει καταδικαστεί απ’ όλο το λαό, απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Δεν δικαιολογούνται οι δολοφονικές πράξεις του, δεν συνέβαλλαν στην ανάπτυξη του κινήματος στην αντίσταση όπως λέει ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του, αντίθετα πάλι συνέβαλλαν στην ένταση της καταστολής, πάλι στο πέρασμα τρομονόμων κλπ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. «Έχει δικαίωμα να παίρνει άδεια, να τηρείται ο νόμος ισότιμα για όλους, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις παράνομες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος συνανθρώπων μας» διευκρίνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ»

Χαρακτήρισε ακόμη την προεκλογική πόλωση αναμενόμενη που δεν έχει καμία σχέση με τα βάσανα του λαού, γίνεται αντιπαράθεση για δευτερεύοντα ζητήματα. Στην ίδια κατεύθυνση, σχολίασε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ, με τις γνωστές του αντιλαϊκές πολιτικές, και έφερε χειρότερο μνημόνιο από τα υπόλοιπα που το ψήφισαν όλοι. 

«Προοδευτική συμμαχία γίνεται με γυρολόγους της πολιτικής που θέλανε βουλευτική καρέκλα, με ρετάλια από το παλιό το βρόμικο διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, με ακροδεξιούς από το χώρο του Καμμένου και των ΑΝΕΛ; Είναι αυτό Προοδευτική Συμμαχία; Μην τρελαθούμε σε αυτή τη χώρα. Δεν έλεγε η Παπακώστα τους μετανάστες κατσαρίδες;» διερωτήθηκε ο γγ. του ΚΚΕ. 

«Μνημόνια διαρκείας»

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα, «βρισκόμαστε σε μνημόνια διαρκείας,είναι σε πλήρη ισχύ τα τρία προηγούμενα μνημόνια και οι 1.000 εφαρμοστικοί νόμοι είμαστε σε ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 με μόνιμη εποπτεία των δανειστών». 

«Τα μέτρα Τσίπρα είναι μεγάλη κοροϊδία... Δε λέμε όχι στα έξτρα ευρώ, αλλά η ‘’13η σύνταξη’’, μας λένε οι ίδιοι συνταξιούχοι, πρόκειται για κουτσουρεμένο επίδομα την ίδια ώρα μας έχει κόψει συντάξεις και ΕΚΑΣ. «Και τις 120 δόσεις τις κάνει προεκλογικά όμως τον επαγγελματία και τον μισθωτό τον ληστέψανε αυτά τα χρόνια. Τα κλεμμένα πρέπει να επιστρατευτούν μέχρι τελευταίου ευρώ» σημείωσε.  

Εκτίμησε παράλληλα, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο, ασχέτως με τη διαφορά που θα πάρει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής. 

Πηγή: skai.gr