Υποψήφιοι Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα αποκηρύσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, ο ένας μετά τον άλλον, αποκηρύσσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την στήριξη του κόμματος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Από την Αττική, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο, υποψήφιοι ζητούν να αφαιρεθεί το όνομα τους από τη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένοι προειδοποιούν ακόμη και με νομικές ενέργειες.
  
Χαρακτηριστική περίπτωση η υποψηφιότητα του Γιώργου Καραμέρου στο Μαρούσι, που αρνήθηκε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αν και μέχρι πρότινος ήταν αντιπεριφερειάρχης με τη Ρένα Δούρου.

«Όταν κάποιος μόνος του παίρνει την πρωτοβουλία να αναρτήσει στο site του κόμματος του τη δήλωση υποστήριξης, αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα για εμάς. Για αυτό και αρνηθήκαμε τη στήριξη από αυτό το κόμμα. Και φυσικά μας ενδιαφέρει η πόλη μας μια αλλαγή μια επανεκκίνηση» δήλωσε ο κ. Καραμέρος.

Οι ηχηρές αντιδράσεις ωστόσο προέρχονται ακόμη και από υποψηφίους που το 2014 είχαν εκλεγεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το μπαράζ αντιδράσεων από υποψήφιους από όλη την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα δεν εξέφραζε κομματική στήριξη αλλά εκτίμηση στα πρόσωπα τους.