Τσακαλώτος: Σαντορίνη και Μπαχάμες με τα ευρώ του προβληματισμού...

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των διαρροών περί προβληματισμού ευρωπαίου αξιωματούχου για εκτροχιασμό των δημοσιονομικών στόχων και φρενάρισμα των μεταρρυθμίσεων λόγω του νέου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης της κυβέρνησης, επιχείρησε από τη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιστρατεύοντας το γνωστό βρετανικό του χιούμορ.

«Αν είχα ένα ευρώ κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε προβληματισμό ή στεναχώρια θα είχα μαζέψει λεφτά να πάω στη Σαντορίνη 10 μέρες και αν είχα ένα ευρώ κάθε φορά που γινόταν αναπαραγωγή αυτής της ανησυχίας θα πήγαινα ένα χρόνο στις Μπαχάμες», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ.  Τσακαλώτος, λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις και των τροπολογιών για τον ΦΠΑ και το επίδομα σύνταξης, είτε αγνοώντας το «καμπανάκι» και του Διοικητή της ΤτΕ, είτε απαντώντας ενδεχομένως εμμέσως και στις δικές του ανησυχίες.

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα είναι κοστολογημένα, τονίζοντας μάλιστα πως «έχουμε και καβάτζα αν κάτι δεν πάει καλά».
 
Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη και έχει κοστολογήσει τα μέτρα του 2019 σε πάνω από 1 δισ. ευρώ, υπολογίζοντας και κέρδη 200 εκατομμυρίων ευρώ από τις δόσεις.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση κάνει δουλειά πάνω σε αριθμούς και δεν τους μεταμορφώνει, όπως η ΝΔ, υιοθετώντας παράλληλα τη γραμμή Μαξίμου περί πολιτικής υπέρ των πολλών και βεβαιότητας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά