Τσίπρας: Σε αυτές τις εκλογές θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι

Για σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.

Παράλληλα, απέστειλε μήνυμα νίκης για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
   
"Η παρουσία σας εδώ είναι εκπληκτική στέλνει ένα καθαρό μήνυμα νίκης από εδώ που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας των πολλών, εδώ στις λαϊκές γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, της Ελλάδας που χτίζουμε ξανά μέρα με τη μέρα", τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του και υπογράμμισε πως ο κόσμος της άλλης πλευράς, ο  κόσμος τους, ο κόσμος των ελίτ, είναι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης και της χρεοκοπίας. 

Ο Πρωθυπουργός, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά του προέδρου της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη ζητώντας από τους συγκεντρωμένους να μην τον γιουχάρουν αλλά να του πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρουσία του στη ζωή, διότι όσο και να τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του, του ξεφεύγουν στις τελευταίες συνεντεύξεις και δεν το κρύβει ποια είναι η Ελλάδα που οραματίζεται, το σχέδιο του και το πρόγραμμά του.

"Ο κόσμος των πολλών δεν τον αφορά τον κ. Μητσοτάκη, του είναι ούτως ή άλλος ξένος, αλλά του είναι και ασήμαντος.

"Δεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει", είπε, απευθυνόμενος στους πολίτες του Αιγάλεω και σημείωσε  πως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν ξέρει και δεν τον ενδιέφερε ποτέ να μάθει "πως ζουν, ποιες είναι οι αγωνίες και τα όνειρα τους.

"Δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας", είπε ο κ. Τσίπρας.

"Γιατί έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποια είναι η θέση και ο προορισμός του καθενός σε αυτή τη χώρα. 

"Ο δικός μας κόσμος είναι η Ελλάδα των πολλών, που αποκαθιστά αδικίες, επουλώνει τις πληγές της κρίσης, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, ανακτά την κυριαρχία της και ξεμπερδεύει με τις προσταγές και τους καταναγκασμούς των τεχνοκρατών της τρόικα και του ΔΝΤ, επενδύει στους ανθρώπους της, δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες στη νέα γενιά",τόνισε ο Πρωθυπουργός.

"Δεν πετάμε στα σύννεφα. Το ξέρω πολύ καλά, ότι ο απλός κόσμος, οι πολλοί περνάνε ακόμα δύσκολα, όμως, έχουμε αποδείξει ότι η έγνοια και το μυαλό μας είναι σε αυτούς", πρόσθεσε.

"Ότι περιθώριο μας δίνεται σε αυτούς το επιστρέφουμε πάντα. Και ο σχεδιασμός μας για την Ελλάδα του αύριο από αυτούς ξεκινάει και σε αυτούς κατευθύνεται", δήλωσε και ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση το διάστημα μετά την έξοδο από τα Μνημόνια.

Ειδικότερα, κος Τσίπρας αναφέρθηκε στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, που, όπως είπε, κάποιοι για χρόνια τη θεωρούσαν ως την πίσω αυλή της πρωτεύουσας και τα παιδιά της, παιδιά ενός κατώτερου θεού, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες του Αιγάλεω θα εκλέξουν και πάλι δήμαρχο τον Δημήτρη Μπίρμπα.

"Με συγκεκριμένο σχέδιο, την τελευταία τετραετία, και προγραμματισμό, εγκρίναμε από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, 62 νέα έργα στη Δυτική Αθήνα, με προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ. Τα διπλάσια δηλαδή.

Και ειδικά στο Δήμο Αιγάλεω, χωροθετούνται τα 22 από τα 62 έργα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ στη Δυτική Αθήνα. Σε έναν Δήμο που το πρόσωπό του αλλάζει τα τελευταία χρόνια χάρη και στις εξαιρετικές παρεμβάσεις του δημάρχου σας, του Δημήτρη του Μπίρμπα, που είμαστε σίγουροι, πολίτες του Αιγάλεω, πως θα τιμήσετε ξανά και θα τον εμπιστευθείτε για μια νέα τετραετία".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφια Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι πολεμήθηκε από συγκεκριμένη μερίδα των μέσων ενημέρωσης όσο κανένας άλλος περιφερειάρχης ή υπερνομάρχης ενώ εκτίμησε πως πρέπει να κριθεί για τα έργα της, για τους πόρους που έδωσε στους φτωχότερους δήμους της Αττικής και όχι για τα ρουσφέτια που δεν έκανε στα γνωστά συμφέροντα που την έβαλαν στη μπούκα.

"Και έκανε πολλά έργα σε όλη την Αττική.", υπογράμμισε.

 Τα 3,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και σχεδόν ένα δισ. ακόμα (982 εκατ. ευρώ) από το ΠΔΕ που εγκρίθηκαν για έργα επί των ημερών της. 

Και γι' αυτό η Ρένα θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας για τα επόμενα 4 χρόνια. Γιατί στο τέλος μιλάει το έργο και όχι η προπαγάνδα", κατέληξε,

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο στηρίχθηκε στο, όπως χαρακτήρισε, πολύ καλό επίπεδο που είχαν κατακτήσει τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και αποτέλεσε την αφετηρία όλων των συνεργειών που ακολούθησαν μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ιδιαίτερα ανακοίνωσε ότι για την αναβάθμιση των υποδομών του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αθήνας δίνονται επιπλέον 31 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δήλωσε πως το Πανεπιστήμιο αυτό θα στεγάσει τα όνειρα και τις επιθυμίες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο.

Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της επιδοματικής πολιτικής εκφράζοντας την πεποίθηση πωςτα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη. 

Είναι ο τρόπος με τον οποίο το κράτος παρεμβαίνει εξισωτικά έναντι των πολιτών", εξέφρασε ο κ. Τσίπρας.

Όλα τα επιδόματα εξασφαλίζουν μια βασική για μας και πανανθρώπινη αρχή. Ότι ο καθένας και η καθεμιά πρέπει να αμείβεται ανάλογα με τις ανάγκες του και να έχει ίσες δυνατότητες να αναπτύξει τις ικανότητές του, εξήγησε ο πρωθυπουργός.





Πηγή: ΑΜΠΕ