Βρούτσης: Επταήμερη εργασία με τη βούλα του Υπουργείου Οικονομικών

Για θέσπιση επταήμερης εργασίας και με τη βούλα του Υπουργείου Οικονομικών εν μέσω σφοδρών επικρίσεων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατήγγειλε την κυβέρνηση ο Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος σε τροπολογία που προβλέπει εργασία Σαββατοκύριακα και εξαιρέσιμες ημέρες για τους υπαλλήλους του ΓΛΚ και του ΕΦΚΑ, που θα συμμετάσχουν στις υπό συγκρότηση ομάδες εργασίας για την επιτάχυνση απονομής των συντάξεων του δημοσίου.

«Ζητάτε 7 ημέρες δουλειά στους υπαλλήλους και την ίδια ώρα κατηγορείτε τον κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό λέμε ότι είστε υποκριτές.

Ή θα ζητήσετε συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ ή θα αποσύρετε τώρα την τροπολογία», υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ.

 Το γάντι σήκωσε ο Τάσος Πετρόπουλος, αντιστρέφοντας τα πυρά  και καταλογίζοντας στον κ. Βρούτση «λαθροχειρία», αφού αν και - όπως παραδέχτηκε - η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα εργασίας τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, οι ώρες συνολικής εργασίας κι όλες οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

«Δεν προκύπτει εργασία επί 24 ωρών 7 ημέρες την εβδομάδα. Απλή λογική έχει η διάταξη. Με ΚΥΑ ορίζονται τα πρόσωπα και ο χρόνος της απασχόλησης,  άρα μην επιχειρείτε να δημιουργήσετε ομίχλη για να κρύψετε το ατόπημα κατ’ εσάς του κ. Μητσοτάκη, που είναι όμως η σαφής πολιτική στόχευση για χωρίς όρια απασχόληση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρόπουλος.

 
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά