Χατζηδάκης: Η σύμβαση των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει 7ήμερη εργασία

Στην αποκάλυψη ότι η συλλογική σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπεγράφη στις 15 Νοεμβρίου του 2018 προβλέπει 7ημέρη εργασία, προχώρησε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι σύμφωνα με την σύμβαση, οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν για 2 ημέρες επιπλέον του πενθημέρου και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε να κλείσει αυτό το τραγικό, όπως το χαρακτήρισε, θέμα, «γιατί γελοιοποιείται η παράταξή σας».

Όπως είπε μάλιστα, η σύμβαση φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα, του Χρήστου Σπίρτζη και της Εύης Αχτσιόγλου.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι χθες ο Βρούτσης κατέθεσε στη Βουλή κλαδική σύμβαση που, όπως είπε, δεν μιλούσε για 7ήμερη λειτουργία όπως η Παπαστράτος αλλά για 7ήμερη εργασία.

«Και τι λέτε; Απορία ψάλτου βήξ» σχολίασε.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι έστησε ένα κακόγουστο θέατρο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποδυόμενοι τους υπερασπιστές των εργαζομένων και διερωτήθηκε: Τι είστε, τροχονόμοι; Δεν είστε κυβέρνηση; Καιρός να σοβαρευτείτε».

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα. Και φτάνει αυτή στις 26 Μαΐου» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει πίσω μόνο τρεις από τους φόρους που η ίδια ψήφισε και τόνισε ότι η Ελλάδα κατά την περίοδο από το 2015 έως το 2018 είναι η πρώτη χώρα μεταξύ των 40 χωρών του ΟΟΣΑ στην αύξηση των φόρων σημειώνοντας παράλληλα ότι επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε ρεκόρ στους έμμεσους φόρους που πληρώνονται από τους φτωχούς εξίσου με τις ελίτ.

Παρατήρησε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι τελευταία σε επενδύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε το επίδομα στους συνταξιούχους εκλογικό και σημείωσε ότι δεν συνιστά 13η σύνταξη, όπως την διαφημίζει η κυβέρνηση: «Αν δίνατε 2,2 δις. ευρώ θα ήταν 13η σύνταξη αλλά εσείς δίνετε 800 εκ. ευρώ» είπε σχολιάζοντας σκωπτικά: που καλά που δεν στηθήκατε έξω από τα εκλογικά τμήματα να το μοιράζετε»

Τέλος τόνισε ότι με τη μείωση του αφορολόγητου, ένας συνταξιούχος που σήμερα δεν δουλεύει θα κληθεί να καταβάλει 442 ευρώ.
?




Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά