Κλείσιμο

Τσίπρας: Ψήφος στην ΝΔ ισοδυναμεί με εργασιακό μεσαίωνα

Συνέχεια στις καταγγελίες της κυβέρνησης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενστερνίζεται την καθιέρωση ακόμα και επταήμερης εργασίας έδωσε ο πρωθυπουργός, ενώ η χώρα έχει μπει στην τελική ευθεία πριν τις ευρωεκλογές και της κάλπες για την αυτοδιοίκηση στις 26 Μαΐου.

Κατά την εμφάνισή του στα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεσμεύτηκε για κατάργηση του πενθημέρου κι ότι απέφυγε να δεσμευτεί για διατήρηση της 13ης σύνταξης που εξαγγέλθηκε την Τρίτη, στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμης παροχών της κυβέρνησης.

«Ψήφος στη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές θα σημάνει νέες περικοπές στις συντάξεις και εργασιακό μεσαίωνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αντεπιτέθηκε στην κριτική της ΝΔ πως η 13η σύνταξη είναι λαϊκίστικο επίδομα, διερωτώμενος γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης δέχεται να ψηφίσει το μέτρα αλλά δεν θέλει να το εγγυηθεί.

Κατά την διακαναλική συνέντευξή του νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε συγκεκριμένη επιχείρηση όπου «με την σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων» καθιερώθηκε 7ήμερη σύμβαση, με «πολύ καλύτερες απολαβές» και αυξημένα δικαιώματα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη σχολιάσει πως οι επιθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου συνιστούν λασπολογία και «γκάφα», καθότι η επίμαχη σύμβαση έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Εργασίας της Έφης Αχτσιόγλου.

Όσον αφορά την 13η σύνταξη ο αρχηγός της Πειραιώς είπε ότι πρόκειται για σημαντικό μέτρο για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά συνάμα δεν είναι βιώσιμο μέτρο σε βάθος χρόνου. Αντέτεινε πως προτείνει αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρωθυπουργός που φαντάζει να απειλεί παρά να υπόσχεται όταν παρουσιάζει τις προγραμματικές θέσεις του.

«Μια ήταν το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την άλλη η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων & επιδομάτων, το 8άωρο που είναι ξεπερασμένο...», είπε ο πρωθυπουργός.

Υποστήριξε πως το διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 είναι η ταυτότητα που θα έχει η Ελλάδα στην νέα εποχή.
Πηγή: skai.gr