Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων, αυτά θα αλλάξουν

Σκληρές βολές αντήλλαξαν Νέα Δημοκρατία και κυβέρνηση με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσαν κουκουλοφόροι κατά την διάρκεια της νύχτας σε καταστήματα και τράπεζες στο εμπορικό κέντρο τη Αθήνας, σε πράξη στήριξης του εκτελεστή της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βάδισε το πρωί την οδό Βουκουρεστίου και συνομίλησε με εμπόρους και περίοικους.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για εσκεμμένη αδράνεια της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως τα φαινόμενα βίας στους εμπορικότερους δρόμους της Αθήνας δεν είναι αποτέλεσμα περιορισμένης επιχειρησιακής δυνατότητας αλλά «πολιτικής βούλησης».

«Αυτά την επόμενη μέρα θα σταματήσουν» εάν οι πολίτες δώσουν εντολή διακυβέρνησης στην ΝΔ, προσέθεσε.

Για απόπειρα αντιπερισπασμού κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει πως ο αρχηγός της ΝΔ παριστάνει ότι δεν βλέπει τις επιχειρήσεις που γίνονται στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές, αποδίδοντας την στάση του σε προσπάθεια αλλαγής ατζέντας μετά τους διαξιφισμούς με τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή την Τετάρτη.

«Ο κ. Μητσοτάκης, για μία ακόμη φορά, δυσφημεί συνειδητά την εικόνα της χώρας και αρέσκεται να μοιράζει ανέξοδα υποσχέσεις για μαγικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, που η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν κλείνει τα μάτια», αναφέρει.

Προειδοποίηση ότι οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν στενέψει απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, που συνόδευε τον κ. Μητσοτάκη.

Σημείωσε ότι έπειτα από τέσσερις μήνες κακής αγοράς, οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αντέξουν και τις ζημιές.
Πηγή: skai.gr