«Παρέμβαση Τσίπρα στην ΔΟΕ» για Παναγοπούλου, αρνητική απάντηση Μπαχ

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για τον διορισμό της Κατερίνας Παναγοπούλου ως μέλους της ΔΟΕ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Η επιστολή, η οποία επιδόθηκε από την τότε υπουργό Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου, φέρεται να είχε την μορφή διαβήματος.

Η πρωθυπουργική επιστολή ήλθε ως συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού για την υποψηφιότητα Παναγοπούλου. Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ερμηνεύτηκε από τον κ. Μπαχ ως απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο διεθνές ολυμπιακό κίνημα.

Παραδοσιακά η ΔΟΕ δέχεται στους κόλπους της πρόσωπα που έχουν θητεύσει στην εθνική ολυμπιακή επιτροπή του εκάστοτε κράτους-μέλους, προϋπηρεσία που δεν έχει η κ. Παναγοπούλου.

Η κ. Παναγοπούλου είναι η σύζυγος του εφοπλιστή που παραχώρησε στον πρωθυπουργό την πολυτελή θαλαμηγό του για να παραθερίσει στο Ιόνιο Πέλαγος τον περσινό Αύγουστο, στον απόηχο της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταγγείλει πως από τα δημοσιεύματα προκύπτει «ωμή συναλλαγή» ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την κ. Παναγοπούλου, σημειώνοντας πως ως αντάλλαγμα για την χρήση της θαλαμηγού ο πρωθυπουργός δέχτηκε να κάνει την σύζυγο του εκλιπόντος εφοπλιστή «πρέσβη και αθάνατη».
Πηγή: skai.gr