Σκηνές βαθιάς προεκλογικής πόλωσης στην Βουλή ενόψει κάλπης (live)

Σκηνές βαθιάς πολιτικής πόλωσης εκτυλίχθηκαν χθες στην Βουλή, κατά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξέφυγε από το αμιγώς πολιτικό πλαίσιο, με τους δύο αρχηγούς να ανταλλάσσουν προσωπικές επιθέσεις. Στην «γραμμή του πυρός» μπήκαν οι διακοπές του πρωθυπουργού με εφοπλιστική θαλαμηγό το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και οι οικογένειες των δύο πολιτικών.

«Ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο ανάκαμψης της χώρας» ζήτησε ο κ. Τσίπρας, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για «μεγάλη νίκη και πολιτική αλλαγή στις ευρωεκλογές».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα των διακοπών του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου, που έγιναν περίπου έναν μήνα μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «Στέφανο Χίο της πολιτικής» και μίλησε για υποκλοπή φωτογραφιών της προσωπικής του ζωής.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι κατανοεί την αμηχανία και τον εκνευρισμό του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι έκρυψε τις διακοπές στη θαλαμηγό γιατί φοβόταν την λαϊκή κατακραυγή στην σκιά της τραγωδίας στο Μάτι.

Από το «‘να τος να τος ο πρωθυπουργός’ τώρα θα λένε ‘να τος, να’ τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος», ανέφερε.

Οι διαξιφισμοί εξελίχθηκαν σε διένεξη για την σχέση των δύο ανδρών με την οικονομική και πολιτική ελίτ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέδωσε υποκρισία στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως παριστάνει τον υποστηρικτή των πολλών.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Ματσοτάκη ότι η οικογένειά του πλούτισε από την πολιτική, για να του απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ «μη μιλάς για την οικογένειά μου, η δική σου έκανε δουλειές στη χούντα».

Με τον στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη «Δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν», ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέρος δεύτερο

Εκρηκτικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει και σήμερα στην Ολομέλεια, καθώς η συζήτηση ξανάρχισε στις 10:00 το πρωί. Θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής με την ψηφοφορία.

Τον τόνο έδωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπολύοντας, σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το Κανάλι της Βουλής. «Ποτέ στο παρελθόν πολιτικός αρχηγός δεν είχε κάνει πιο εμπρηστική ομιλία στο κοινοβούλιο.

Απέδειξε, είπε ο κ Τζανακόπουλος, ότι δεν έχει καμιά αναστολή, πολιτική ή ηθική, να ρίξει το επίπεδο στα τάρταρα προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Πηγή: skai.gr