Γεννηματά: Η παρέα του Μαξίμου αποδείχθηκαν κυνικοί και αδίστακτοι

Η Φώφη Γεννηματά, από τη Χαλκίδα, όπου μίλησε λίγο πριν το μεσημέρι σε συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αιχμηρή ήταν η κριτική προς τη ΝΔ. Ταυτόχρονα η κ. Γεννηματά κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ για να εφαρμοστεί μια προοδευτική πολιτική που θα οδηγήσει οριστικά στην έξοδο από την κρίση.

«Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά. Παρέλαβαν μια χώρα έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και παραδίδουν μια χώρα αιχμάλωτη για τα επόμενα πολλά χρόνια, βυθισμένη στην κρίση, την ανασφάλεια και την αμηχανία. Καθηλώνουν την χώρα, υπονομεύουν επιπλέον τις προοπτικές της, φτωχοποιούν τον λαό. Φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. Ο κ. Τσίπρας όμως, ότι και να κάνει, θα κριθεί από τα έργα και τις ημέρες του. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολακισμό» και καταλόγισε ευθύνες στη κυβέρνηση για τη τραγωδία στο Μάτι.

«Η παρέα του Μαξίμου αποδείχθηκαν κυνικοί και αδίστακτοι. Δεν είναι απλά ο Πολάκης, είναι ο πολακισμός. Η αναλγησία και ο κυνισμός τους διαπερνά. Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που του παρέχει ο πρωθυπουργός. Έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς. Είναι αποδεδειγμένη η ανικανότητα και το μπάχαλο με τους χειρισμούς που επικράτησε. 102 νεκροί. Είναι όμως και η προσπάθεια εξαπάτησης των Ελλήνων με την απόκρυψη των νεκρών, που γνώριζαν ήδη ότι υπάρχουν όταν έστησαν το σόου με τον πρωθυπουργό, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Εκείνη η φωνή που ακούγεται να λέει «υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους ανακοινώνουν» τους στιγματίζει και θα τους βαραίνει για πάντα. Όπως και το γεγονός ότι την ώρα που αποκαλύπτονταν στην τηλεόραση τα ντοκουμέντα για το Μάτι και τους νεκρούς, εκείνοι χόρευαν… Ανατριχιαστικό», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ασκώντας έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ η Φώφη Γεννηματά είπε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

«Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα», συμπλήρωσε απευθυνόμενη σ΄ όσους θέλουν να απέχουν ή στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά ανταλλάγματα προσωπικής απολαβής. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Με όλους αυτούς συναντιόμαστε ξανά. Μαζί για να γίνει στις ευρωεκλογές η πρώτη ανάσταση, με δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής». Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε σε μια σταθερή συμμαχία με την ακροδεξιά μέχρι να φθάσουμε στην σημερινή παρδαλή και ευκαιριακή πλειοψηφία σε συνθήκες σήψης και συναλλαγής. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε , το γραμμάτιο πληρώθηκε».

«Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής.Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Δεν χρειαζόμαστε «ρετρό» κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες, κοιτάμε προς το μέλλον», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά και άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι είναι πάντα ο ιδεολογικός αντίπαλος της προοδευτικής παράταξης και πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση».

«Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βεμπερ, στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή λαϊκίστικη αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε. Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη. Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και ψήφος στην παράταξη που προωθεί πετυχημένα τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε η παράταξη που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, η παράταξη των ΜΟΠ, των Κοινοτικών Πλαισίων, της Σύγκλισης, του Ελσίνκι, του ευρώ. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου. Με την ψήφο σας στείλτε μήνυμα αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα », τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.